източник: jenata.blitz.bg
Всеки от нас иска да е факир в кухнята, но ако е възможно да не прекарва много и излишно време пред котлоните. Именно заради това ви разкриваме супер тайнa, която показа уникално лесен и бърз начин за белене на яйца.
Без значение дали ви се е налагало да белите едно яйце или цяла дузина знаете колко трудно може да бъде това. Процесът почти винаги отнема много време. Допълнителни трудности възникват, когато яйцата са пресни – черупките им се отделят много трудно.
Цаката в лесното им белене е в това, че те трябва да са твърдо сварени.
Какво се изисква
Необходимо е само да имате чаша с дебели стени, която да издържи ударите на яйцето. Ако нямате такава чаша, то използвайте всякакви прибори с подходящи размери: черпак, малка тенджера за приготвяне на детска храна и т.н.
Технология за почистване
Сложете свареното яйце в чашата. Налейте вода, така че да достигне до средата на височината на яйцето.
Притворете чашата с ръка, поставете я в хоризонтално положение и бързо я разклатете напред и назад. По време на това движение яйцето удря стените и черупката се напуква по цялата площ на яйцето.
Сега самата черупка се отлепя от яйцето безпроблемно и просто трябва да я издърпате. Това е! Бързо, лесно и невероятно готино!