fbpx

Когато няма време за буркани, мариновам патладжаните така – след 15 минути са готови за ядене, леко пикантни и сладко-кисели

Маринованите патладжани са сред любимите видове зимнина у нас. Съчетанието на леко горчивия патладжан с пикантния, леко кисел вкус на маринатата, е просто идеалната вкусова комбинация.

Днес ще ви научим как да си мариновате лесно патладжани за прясна консумация – стават само за 15 минути! Кисело-солено-сладкия вкус може да допълните с чесън или лют пипер за малко пикантност. По желание може да добавите още малко мед, за да се усеща, пише www.zajenata.bg. Определено ще ви харесат! Ето как се правят мариновани патладжани-експрес :

Продукти:

3-4 патладжана

2 с.л.олио (или зехтин)

1 ч.л.мед

3 с.л.лимонов сок

3 с.л.соев сос

зелени подправки на вкус (в случая кервиз, магданоз и мента)

Приготвяне:

Нарежете измитите патладжани (без да ги белите) първо на дебели кръгчета, а след това – всяко кръгче на 4 части. Поставете ги в чиния и ги сложете в микровълновата фурна под капак на максимална мощност за 5-7 минути. Извадете от фурната.

За маринатата в дълбок съд изсипете мазнината, добавете соевия сос, лимоновия сок, меда и по желание – счукан чесън и лют пипер. Разбъркайте добре сместа и изсипете вътре парчетата патладжан. Добавете нарязаните ситно зелени подправки и разбъркайте много хубаво всичко.

Оставете патладжаните да се мариноват на студено за поне половин-един час, но може да ги хапвате още след 15-тата минута. Колкото повече седят в маринатата, толкова по-вкусни стават!

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Орлин Горанов пусна снимка от казармата: Същият съм си!

Снимки профили ФБ Орлин Горанов пусна снимка от времето, когато е отбивал военната си служба и предизвика голям интерес. На нея се оказа не само той, а и големия Иван Лечев, с който са били заедно. Изнамерих една снимка на батко ви Орлин, преди около 110 години по време на …

Блиц Новини
Великден за 60 000 българи в Гърция

Кадри БТВ Традиционно няколкото почивни и празнични дни българите пътуват към съседни дестинации. Най-предпочитана е Гърция пък и не е далеч, особено за хората в Западна и южна България. 58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Това каза в предаването „Тази сутрин“ директорът на Института за анализи и оценки в …

Hell's kitchen
Много любов даде Хелс китчън на участниците

Кадри Нова ТВ и снимки социални мрежи В шоуто на шеф Виктор Ангелов много момичета не си тръгнаха с голямата награда, но намериха любовта покрай готвенето. Освен любовта между Митко и Симона, която се разви пред очите на цяла България, в кухнята на шеф Ангелов е пламната и друга любов …

error: Content is protected !!