fbpx
Блиц Новини

Кадри: бТВ

Учителят по математика Петьо Николов от Червен бряг демонстрира знания и игра страхотно в „Стани богат“. Накрая той си тръгна с чек за 5000 лева, който получи от своя съгражданин Ники Кънчев.

Преди да седне на стола на богатството за Петьо се разбра, че е обиколил три пъти страната с колело, бил е хапан от усойница и е оцелял в гората, след като е нападнат от вълци и чакали.

Участникът не бе затруднен с отговорите на първите пет въпроса, о при този за 1000 лева също бе убедителен: „В коя област на България се намира град Котел“? – Велико Търново, Сливен, Шумен, Ямбол. Петьо веднага посочи втората опция и продължи напред.

Малко изненадващо обаче с оглед на неговата увереност и интелект, които показваше, той се запъна на седмия въпрос и се наложи да употреби първия си жокер: „Кой е настоящият генерален секретар на ООН“?, с възможности Бутрос Бутрос-Гали, Кофи Анан, Антониу Гутериш, Курт Валдхайм. Играчът се обади на своя приятел Георги Гачев от Кърджали, с който заедно са избягали от вълците преди време, и той не го подведе с португалеца Гутериш.

Петьо заключи сумата от 2000 лева, а за нея бе попитан: „Кой учен не се появява като герой във филма „Опенхаймер“? – Алберт Айнщайн, Нилс Бор, Енрико Ферми, Мария Кюри. Тук Николов изобщо не се замисил и вярно маркира Кюри.

Въпросът за 3000 лева бе: „Стенопис на целувка между кои социалистически лидери е запазен и до днес на източната част на Берлинската стена“? – Живков и Чаушеску, Брежнев и Хонекер, Тито и Ким Ир Сен, Хрушчов и Мао Дзе Дун.

Николов разсъждава съвсем кратко и позна, че този романтичен момент е сътворен от съветския лидер и този на ГДР.

Последва въпрос за 5000 лева: „От коя своя колония британците заемат характерно облекло и го превръщат пижама за спане“? – Макао, Алжир, Индия, Египет.

Петьо изключи първата възможност, но се колебаеше между другите три, и затова поиска „50:50“. След като компютърът остави в телевизионната игра по бТВ първата и третата опция, математикът правилно заложи на Индия.

Въпросът за 10 000 лева обаче се оказа непосилен за жителя на Червен бряг: „Кой литературен критик умира в Германия, малко след като отпива от чаша шампанско“? – Антон Чехов, Албер Камю, Ерих Мария Ремарк, Марк Твен.

Петьо не знаеше отговора и извика на помощ от публиката Валери, който също е учител, но и той не му бе полезен. Мъжът призна, че се ориентира към Ремарк, но играчът посочи този отговор вече извън играта, тъй като преди това реши да се откаже.

Впоследствие се оказа, че е постъпил правилно, тъй като верният отговор беше Чехов. Големият писател се събужда през нощта й моли жена си за лекар, тъй като смята, че умира. Чехов иска чаша шампанско и след като я изпива до дъно, се обръща наляво и повече не се събужда.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!