Златото премина психологическата граница от 2000 долара за тройунция

Новини
реклама

Снимка pixabay

Цената на златото продължава да се покачва. На 4 август за първи път беше преодоляна психологическата бариера от 2 000 долара за тройунция на нюйоркската борса „Comex”.

От началото на годината златото поскъпна с почти 30 %. Досега рекордната му стойност беше 1921,18 долара за тройунция след рязкото покачване на цената на скъпоценния метал през септември 2011 г.

Експертите свързват ръста с разпространилата се пандемия от коронавирус и причинената от нея несигурност. Златото се възприема като защита при инфлация и обезценяване на валутата, пише Дарик.

Според анализатори от Goldman Sachs, цената на златото ще продължи да се повишава до достигането на нов пик. За това ще помогнат намалените лихвени проценти в САЩ и търсенето на злато като защитен актив.

В края на юли анализаторите преразгледаха прогнозите си и повишиха цената на златото до 2 300 долара за тройунция в рамките на следващите 12 месеца. Предвижда се повишаване и на цената на среброто с 22 до 30 долара за тройунция.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си бохемът Христо Сираков – „Стоте манекенки“

реклама Снимка Playboy Скръбна вест пристигна преди минути от родния шоубизнес. Издателят на българския Playboy – Христо Сираков, почина на 64-годишна възраст, съобщи Канал 3. Сираков бе един от най-известните филантропи у нас, като през годините е издигнал на пиедестал не една и две манекенки.   Преди по-малко от седмица …

Новини
Грип, настинка, коронавирус – как ще ги разпознаем през есента

реклама Снимка pixabay Със застудяването на времето все повече хора ще кихат и кашлят покрай нас Есента е пред прага ни, а с нейното идване кихането, кашлянето, подсмърчането и запушеният нос стават напълно нормални. Но в условията на глобална пандемия от респираторен вирус, как да преценим дали имаме коронавирус или …

Новини
Слави предупреди: Измама с моето име, не раздавам пари

реклама Снимка ФБ Това написа Трифонов в профила си в социалната мрежа с предупреждение към феновете си. Фейсбук страници, използващи моето име, пишат, че аз раздавам по 50 хиляди евро като искам данни за банковите карти на хората. Това са фалшиви страници. Това е лъжа и измама. Благодаря на всички, …