fbpx

Журналистът Денислав Тенев направи много силна игра в „Стани богат“

Блиц Новини

Кадри БТВ

Силна игра в „Стани богат“ направи политологът Денислав Тенев, който работи като радиожурналист. В публиката като негов жокер бе и съпругата му Мария, с която се запознали във футболен форум на любимия им чуждестранен тим Милан.

Когато водещият Михаил Билалов разбра, че тя е фен на неговия ФК „Левски“, веднага нареди съпрузите да разменят местата си.

Това, разбира се, не стана, а журналистът мина без проблеми през първите пет въпроса за сигурна сума от 500 лева.

Следващото питане бе „На коя гара се намира Перон 9 3/4, от който потегля влакът за училището за магии „Хогуъртс“ в книгите за Хари Потър?“ – Аточа, Кингс крос, Сейнт Панкрас или Сен Лазар.

Той призна, че не е запознат добре с Хари Потър, но мисли, че правилният отговор е „Кингс крос“. Все пак реши да се подсигури с обаждане на приятел. Михаил Билалов звънна на пресаташето на ФК Берое (Стара Загора) Емил Димов, който правилно потвърди, че отговорът е Кингс крос.

Въпросът за 1500 лева бе „Кое изгражда косата и ноктите при хората?“, като тук Тенев вярно отговори с Кератин в конкуренцията на Колаген, Лизин и Левцин.

„Латинското име на кое цвете е дадено в чест на красив юноша от старогръцката митология?“, бе следващото питане, а вариантите – Здравец, Зюмбюл, Еделвайс и Карамфил.

В този момент Денислав повика жена си Мария от публиката като жокер. Тя призна, че е учила португалска филология и правилно го насочи към отговор Зюмбюл.

Участникът заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе „Кое южноамериканско животно е гризач?“ – Тапир, Викуня, Алпака или Капибара. Радиожурналистът се спря на Капибара и така продължи напред в играта.

„Кой от испанските танци не е бърз?“, бе следващият въпрос, а опциите измежду които трябваше да избира, бяха Сарабанда, Болеро, Пасо добле и Фанданго. Денислав поиска жокер „50“50″, който елиминира Болеро и Фанданго. Той избра Сарабанда и това бе правилно решение.

Така се стигна до въпрос за 10 00 лева, на който той отговори правилно, но не успя да вземе пари, тъй като го направи извън играта. Питането бе: „Термин от коя област е макулатура?“ – Икономика, Медицина, Полиграфия или Енергетика.

Тенев на няколко пъти се насочи към Полиграфия, но не се престраши да рискува и се отказа. Извън играта посочи именно този отговор и той се оказа верен. Така вместо с минимум 10 000 лв., той си тръгна с половината от тази сума, оставяйки много добри впечатления с участието си.

Преди него играта си от вчера продължи Линда Динкова, която трябваше да отговаря на въпрос за 5000 лева: „Кой е действащият тенисист с най-много последователни участия в турнири от Големия шлем?“ – Анди Мъри, Рафаел Надал, Григор Димитров или Новак Джокович.

Тя звънна на приятел, който първо й каза, че е Джокович, но после уточни, че не е сигурен. Затова тя се отказа, извън играта посочи Анди Мъри, но правилният отговор бе Григор Димитров.


Блиц Новини
Три тв състезания – три Мис България. Коя спечели сърцата ни?

кадри bTV, Нова телевизия, Инстаграм/Игри на волята, Лора Асенова, Нанси Карабойчева-Димитрова Три са най-обсъжданите предавания в българския ефир през този сезон – „Игри на волята“, „Фермата“ и „Мастършеф“. Освен това, че те приковаха интереса на публиката, между продукциите има и още нещо общо. И в трите телевизионни състезания с включиха …

Блиц Новини
4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина

кадри bTV: 4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина Златимир Йочев се видя в чудо този четвъртък, след като до него на канапето на „Тази сутрин“ по bTV се подредиха само жени. Още от началото водещият се усети, че в тази ситуация шегите ще са за …

Блиц Новини
Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж

кадри bTV: Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж „Развод или болест – ако стоим и се питаме „защо аз, защо на мен ми се случва“, никога няма да намерим отговор“, това прозрение направи Теодора след отпадането от „Фермата“. В „Преди обед“ по bTV тя …

error: Content is protected !!