fbpx

Журналист за смъртта на Георги Софкин: Заплашваше всички! Бог да го съди и прости

Незабавни статии

Новината за смъртта на Георги Софкин обиколи България за броени минути днес.

Той почина на 63 години.

Бившият лидер на организацията „Малките български хора“ е паднал лошо на тротоара на улица в Стара Загора и е загинал, съобщиха от болницата.

външна реклама

Открит е в събота и откаран в болницата с тежка рана на главата. Така и не е успял да се оправи.

Смята се, че не е криминално престъпление.

Факт е обаче, че високият 131 сантиментра Софкин бе противоречива личност.

Коментарите в тази връзка не бяха малко и след смъртта му.

„Жоро Софкин взел-дал. Обикновено на мен като журналист ми създваше проблеми. Вечният недоволник беше и ми поставяше задачи какво и как да пиша, и срещу кого. Името им е легион. Заплашваше всички, включително и глобалното статукво. Професията му беше да се отърква по пешовете на по-първата ръка големци. Бог да го съди и прости!“, написа журналистът Атанас Стойчев.

За трудният му характер загатна и Първан Симеонов.

„Георги Софкин си е тръгнал. Все нещо се карахме и после се сдобрявахме. Жалко, че няма пак да се видим някъде под Аязмото. Прощавай!“

Преди няколко години Софкин се размина с условна, 6 – месечна присъда при 3-годишен отлагателен срок.

Бившият  президент на организацията на малките хора в България и участник във Вип брадър сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор като призна вината си по повдигнатото му обвинение в хулиганство.

Софкин беше задържан след като на 21 април т.г. нахлу в една от канцелариите на старозагорския окръжен съд и вдигна скандал, че в дома му е извършен обиск от полицаи и да настоява да му бъдат върнати иззети вещи.

Там го задържали за 24 часа по закона за МВР, образувано е било и бързо производство.

Софкин прекара близо 20 дни в ареста, след като първоначално направи опит да се измъкне, влизайки в болница под претекст, че страда от неличимо заболяване.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване, потвърдиха от прокуратурата.

От там припомнят, че Софкин бе с висящо досъдебно производство за опит да изнудва и заплашва и частен съдия изпълнител през зимата на т.г. По това производство той е с мярка за неотклонение „подписка“.

Потърпевшият от арогантното му поведение съдия отказа коментар за случилото се поради неприключилото разследване.

външна реклама
БТВ
България ликува: Радослав напусна Фермата

Кадри БТВ След поредица от драматични събития и много глад, най-после стопанството на „Фермата“ се отърва от най-големия дразнител Радо, който в крайна сметка реши сам да напусне, за да запази и малкото останало достойнство у себе си. След като опита с всеки един да промени мнението му и се …

Незабавни статии
Ники Кънчев съобщи скръбна вест: Отиде си Кристи

Кадри ютуб Вестителят на хубави и лоши новини Ники Кънчев и този път остана верен на себе си и отбеляза кончината на голямата звезда Кристи Макви, вокалист и музикант от популярната рок банда Fleetwood Mac. Британско-американската рок група бе една от най-успешните групи на всички времена, продала 100 милиона записи …

Незабавни статии
Сашко заплете нова мистерия

Снимка профил ФБ Бащата на Сашко Александър Цветанов публикува последната творба на детето, която предизвика възхищение у всички. Красивата рисунка показва, че се справя наистина добре и е талантлив малък художник. Още от момента в който се почувства по-добре в болницата грабна боичките. Може би това занимание му доставя удоволствие …

error: Content is protected !!