fbpx

Журналист за смъртта на Георги Софкин: Заплашваше всички! Бог да го съди и прости

Блиц Новини

Новината за смъртта на Георги Софкин обиколи България за броени минути днес.

Той почина на 63 години.

Бившият лидер на организацията „Малките български хора“ е паднал лошо на тротоара на улица в Стара Загора и е загинал, съобщиха от болницата.

Открит е в събота и откаран в болницата с тежка рана на главата. Така и не е успял да се оправи.

Смята се, че не е криминално престъпление.

Факт е обаче, че високият 131 сантиментра Софкин бе противоречива личност.

Коментарите в тази връзка не бяха малко и след смъртта му.

„Жоро Софкин взел-дал. Обикновено на мен като журналист ми създваше проблеми. Вечният недоволник беше и ми поставяше задачи какво и как да пиша, и срещу кого. Името им е легион. Заплашваше всички, включително и глобалното статукво. Професията му беше да се отърква по пешовете на по-първата ръка големци. Бог да го съди и прости!“, написа журналистът Атанас Стойчев.

За трудният му характер загатна и Първан Симеонов.

„Георги Софкин си е тръгнал. Все нещо се карахме и после се сдобрявахме. Жалко, че няма пак да се видим някъде под Аязмото. Прощавай!“

Преди няколко години Софкин се размина с условна, 6 – месечна присъда при 3-годишен отлагателен срок.

Бившият  президент на организацията на малките хора в България и участник във Вип брадър сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор като призна вината си по повдигнатото му обвинение в хулиганство.

Софкин беше задържан след като на 21 април т.г. нахлу в една от канцелариите на старозагорския окръжен съд и вдигна скандал, че в дома му е извършен обиск от полицаи и да настоява да му бъдат върнати иззети вещи.

Там го задържали за 24 часа по закона за МВР, образувано е било и бързо производство.

Софкин прекара близо 20 дни в ареста, след като първоначално направи опит да се измъкне, влизайки в болница под претекст, че страда от неличимо заболяване.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване, потвърдиха от прокуратурата.

От там припомнят, че Софкин бе с висящо досъдебно производство за опит да изнудва и заплашва и частен съдия изпълнител през зимата на т.г. По това производство той е с мярка за неотклонение „подписка“.

Потърпевшият от арогантното му поведение съдия отказа коментар за случилото се поради неприключилото разследване.


Блиц Новини
НОИ обяви пенсиите по стаж, Асен Василев нарежда парите с увеличенията

кадри БНТ, Bulgaria ON AIR, Pixabay: НОИ обяви пенсиите по стаж, Асен Василев нарежда парите с увеличенията Националният осигурителен институт (НОИ) пусна нова електронна услуга, с която най-накрая всеки ще може да проверява лично, колко точно трудов стаж има. Така всеки може да види каква е пенсията му според стажа. …

Блиц Новини
Любимата на Петър от Фермата Моника разтрепери България с тайната си

Кадри БТВ: Любимата на Петър от Фермата Моника разтрепери България с тайната си Красивата Моника бе изритана единодушно почти от „Фермата“. Останалите от отбор „Елбетица“ не видяха у нея играч, готов да се бори и да печели. Тя показа доста слабости в пребиваването си вътре и нищо почти от същността …

Блиц Новини
Познахте ли ги? Днес тези деца са едни от най-успелите българи

Кадър Фейсбук: Познахте ли ги? Днес тези деца са едни от най-успелите българи Братята Халваджиян са едни от най-успелите българи. Те са символ на успеха. Макар и доста критикувани в социалните мрежи резултатите им са безпорни. Топ предаванията по гледаемост в българския ефир и по БТВ и по Нова тв …

error: Content is protected !!