Жители на село във Варненско блокираха пътя Айтос – Тервел с плакати „И в селата живеят хора, чуйте ни!“

Новини

На протест във варнеското село Добротич  се събраха около 60 човека. Поканените г-н Тронков, кмет на Община Вълчи дол и г-н Стоян Пасев, Областен управител на Варненска област, не уважиха протестиращите, за да чуят техните искания.

На извънредна сесия на ОбС Вълчи дол се учреди Търговско дружество със 100 лева капитал, с предмет на дейност Търговия с лекарства и медикаменти, чийто управител ще получава над 3700 лева заплата, а се предвиждат и още две лица да се назначат.

Хората недоумяват каква бурна търговска дейност извършва Общината, а селата тънат в мизерия. На всички видове избори ги залъгват с голи обещания, а като мине един месец и никой не се сеща за тях.

Искания на жителите на село Добротич, община Вълчи дол, област Варна:

1. Общината да осигурява техника за почистване и окосяване в  селата.

2. Да се назначат поне двама души, които да поддържат чистотата в селото.

3. Общината да уведомява кмета на населеното място за всяко нейно решение, свързано със селото и жителите.

4. Да се отворят шахтите на републиканския път – след ремонта се събира вода, което е опасно и за автомобилите и за хората! Да се отремонтират тротоарите, които развалиха. Това създава реална опасност за хората от селото и най-вече за възрастните и децата.

5. Да се направи детска площадка – децата в момента играят на главния път и има опасност от инциденти

6. Да се уважават нашите подписки, протоколи и решения от Общоселските събрания

7. Кмета на селото се задължава да уведомява населението за всяко едно решение, което ни касае – събаряне на сгради, продажба или отдаване под наем.

8. Искаме поне още 6 контейнера, тип Бобър

9. Имаме улици в селото без улично осветление – това трябва да се оправи

10. Има наредба, според която 30% от приходите от наеми, продажби и други, генерирани от населеното  място да остават да се инвестират в него. Искаме това да се спазва!!!

11. В селото има много бездомни кучета, които са опасни за хората, разнасят болести и са агресивни. Нищо не се прави в тази посока до момента!!! Да се извършва пръскане на зелените площи против кърлежи.

12. Искаме да се отремонтира залата в Читалището, за да има къде да се събират хората!

13. Искаме прозрачност и ревизия  на Читалището!

14. ОМРЪЗНАХА НИ ЛЪЖИТЕ, НЕ ИСКАМЕ ДУМИ И ОБЕЩАНИЯ ! ИСКАМЕ ДЕЙСТВИЯ!

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Колекторите да звънят само от 8 до 20 ч. в работен ден и не при работодателя му

Колекторите да могат да търсят длъжника само в работни дни от 8 ч. до 20 ч. и не при работодателя му, да не разгласяват информация за задълженията му и да не използват заплахи, обиди или принуда. Вземанията срещу потребител да се прехвърлят само след негово изрично писмено съгласие, дадено предварително …

Новини
Доктори подадоха сигнал срещу сигнала срещу доц. Мангъров

Лекари подадоха сигнал срещу колежката си д-р Сибила Маринова затова, че е нападнала и подала сигнал към Етичната комисия на Български лекарски съюз срещу доц. Атанас Мангъров. Сигналът срещу Мангъров дойде миналата седмица, след като той изказа мнение във Фейсбук, че броят на новозаразените случаи на коронавирус у нас се …

Новини
7
До 30 хил. лв. глоба за работодател при забавени заплати и осигуровки

Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна принципна подкрепа за предложените от Министерството на труда и социалната политика промени в Кодекса на труда, съобщи пред журналисти в Министерския съвет председателят на тристранния съвет – вицепремиерът Марияна Николова, пише www.banker.bg. Правителството предлага повишаване на санкциите за недеклариран труд. При повторно нарушение, свързано …