fbpx

Жилищен блок в Тутракан се наклонява, от лятото е потънал над 35 сантиметра

Новини
реклама

Кадър bgonair.bg

Част от живеещите са напуснали блока, а други живеят там, но без вода. Всичко се случка след ВиК авария.

Може ли да се спаси блока и годен ли е за живеене?

В блок, състоящ се от две секции, осем входа и близо 150 апартамента, доскоро са живели близо 400 човека. Днес са по-малко и живеят в страх. Причината – от лятото блокът е потънал над 35 сантиметра.
„Някои се изнесоха, други си останаха тук, но се живее със страх. И поради факта, че виновната страна беше канализацията, хората останаха и без вода. 6 месеца без вода, пускаме за половин час, колкото да си измиеш ръцете и очите сутрин“, каза Славейко Йорданов пред камерата на bgonair.bg.

Кирил Георгиев сподели, че се страхува се за живота си.

„Всичко е възможно, може по всяко време да се наклони и да стане по-лошо“, допълни той.

реклама

„Впоследствие, след като започнахме да разучаваме обстановката, разбрахме, че този блок още при самото му строителство канализацията е била компрометирана“, коментира кметът на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов.

Освен потъването, блокът се измества и настрани. Това личи от отворилия се процеп между двете му секции. Заради усукването и потъването на сградата се появяват и пукнатини и около него.
„Ако има дъждове, както миналата година, тази вода от покривите и от пътеките ще отиде в основите. И ако не се вземат мерки, ще потънат още и ще скъсат тока“, добави Тодор Костадинов.

Благодарение на бързите и настоятелни усилия на Общината обаче, идват специалисти, правят сондажи и проучвания, и наскоро Междуведомствената комисия по бедствия и аварии отпусна 740 хил. лв. за укрепването на блока.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Много тежки дни за Георги Гергов, изгуби много близки хора, сега е в болница с коронавирус

реклама кадър: Канал 3 Бившият лидер на социалистите в Пловдив и областта Георги Гергов е настанен в болница с коронавирус, съобщи „Блиц“. Гергов е в сравнително добро състояние, но заради това, че има диабет, е поискал да бъде хоспитализиран. Преди 10-ина дни самият Гергов се похвали пред репортер, че се …

Новини
Корнелия Нинова празнува рождения си ден в истинска зимна приказка

реклама снимка: Фейсбук/Корнелия Нинова Корнелия Нинова показа във Фейсбук как празнува рождения си ден. Тя е родена на 16 януари 1969 година. Без да уточнява къде точно, лидерката на БСП избра да празнува сред красив зимен пейзаж. Дори и в гората обаче тя бе затрупана с добри пожелания от своите …

Новини
Игумения Валентина Друмева от Девическия манастир в Калофер е починала снощи

реклама снимка: Пловдивска св. митрополия Вечерта на 15 януари 2021г. на 86-годишна възраст е починала монахиня Валентина Друмева, игумения на Девическия манастир „Въведение Богородично“- гр. Калофер. Това събощи Пловдивска св. митрополия на сайта си в интернет. реклама Бог да я го прости! Вечна и блажена да бъде паметта й! Опелото ще се състои на …