fbpx
Блиц Новини

Кадри: бТВ

Видимо напрегната участничка седна в стола на богатството тази вечер. За нея се разбра, че е живяла на доста места из Европа, но вече се е прибрала в родното Севлиево. Интересува се също от географски открития, слуша балканска музика и харесва окултните науки.

Това провокира Михаил Билалов да научи повече от Наталия Бочева за окултните науки, но дори и този негов опит да й помогне да се отпусне, се оказа неуспешен. „Аз съм религиозен човек, а всичките тези науки са свързани с вярата, показвана по различен начин от различните народи. Те могат да ни доведат до познания, които могат да ни бъдат полезни и могат да ни научат на нравственост и морал“, каза Наталия.

Въпреки тези емоционални думи, продължаваше да си личи, че напрежението не я напуска и водещият й предложи да пийне едно малко. Жената любезно му отказа, тъй като не вкусвала алкохол. Но все пак прие поднесената чаша вода след изричното уточнение на Билалов, че не е сложил нищо вътре и това си е чиста изворна вода от Камчия.

Последва нов опит на водещия да развесели дамата, като й каза, че зад нея вижда една голяма банда и й предложи да разкаже за всеки по нещо. Ива се оказа, че е била колежка Наталия, но за момчето до нея тепърва ще се разбере дали е син на участничката. „Ива, много ти благодаря, че си при дружината тук, тъй като Наталия има нужда, защото е малко притеснена, но сега с няколко въпроса ще я успокоим“, заяви Михаил Билалов по бТВ.

Тези думи сякаш подействаха като мехлем за душата на Наталия, тя събра кураж и мина като бърз влак през малки гари на първите пет въпроса. След като стигна до първа сигурна сума от 500 лева, гонгът спря нейния устрем, известявайки края на първото издание на телевизионната игра за тази седмица, но утре Наталия Бочева ще има възможност да увеличи печалбата си. На нейно разположение ще бъдат й три жокера, единият от които е нейната приятелка от публиката Ива.

Първа днес в Стани Богат играта си продължи от петък Бетина Цветкова.

Специалистът по дигитален маркетинг заключи сумата от 2000 лева, като за нея бе попитана: „Коя дисциплина в древните олимпийски игри е включвала използване на предмет, наподобяващ съвременна прашка“? – Хвърляне на копие, Тласкане на гюле, Хвърляне на диск и Хвърляне на чук.

Почитателката на грузинската кухня изключи гюле и се поколеба за диск, и затова поиска да използва последния си жокер 50 на 50. И, след като компютърът остави Хвърляне на копие и Хвърляне на чук, тя правилно маркира първата опция.

Въпросът за 3000 лева беше: „В коя страна се намира връх Чимборасо, който до началото на XX в. се смята за най-високата точка на Земята“?, с възможности Панама, Еквадор, Танзания и Перу. Бетина отхвърли на момента Панама и Танзания, а после след кратък размисъл смело посочи верния отговор Еквадор.

Последва въпрос за 5000 лева: „Коя историческа личност се споменава в текста на италианския национален химн“? – Юлий Цезар, Сципион Африкански, Джузепе Гарибалди и Данте Алигиери. Варненката призна пред Билалов, че не е слушала химна, когато играят италианските национали, и след като разсъждава известно време, изключи Данте Алигиери. За Сципион Африкански пък каза, че не не може да си обясни коя е тази личност, и тогава Билалов й намекна, че той много обича слонове и е колекционер на слонове.

Бети призна, че се колебае между Цезар и Гарибалди, но реши да играе, а не да спре и да си тръгне с 3000 лева, като маркира Гарибалди. Тя обаче сбърка, тъй като правилният отговор бе именно Африкански, който е удържал победата на Италия срещу един от най-силните врагове на Рим – Картаген и Ханибал, обясни Билалов. Последният все пак отчете, че Бетина е можела да се откаже, но намери сили да я похвали за интуитивната игра, преди да й връчи чек за 2000 лева.

След Бетина късметът си реши да опита Иван Иванов, който прави електронни табла, обича да играе тенис и да пише есета. Той очаквано отговори на първите пет въпроса, но за този за 1000 реши да използва първия си жокер: „В кой американски град се намира Харвардският университет“?, с опции Ню Йорк, Кеймбридж Филаделфия и Балтимор.

Иванов бе склонен да изключи Кеймбридж, защото там имало университет, но бе откровен, че не знае отговора и се обади на приятел. Това всъщност се оказа мъдър ход, тъй като Светла Асенова позна, че точно Кеймбридж е верният отговор.

Въпросът за 1500 лева бе: „Чий бюст-паметник е поставен пред входа на Спортната палата в София“?, с възможности Пиер дьо Кубертен, Луи Айер, Иван Славков и Владимир Стойчев.

Иванов бе запознат и с четиримата, и какво са направили те за спорта. Той призна, че има идея за верния отговор, но за всеки случай поиска 50 на 50. При останали Славков и Стойчев, играчът маркира правилно втория, за който преди това се сети, че е генерал и дългогодишен председател на Българския олимпийски комитет. А Билалов напомни, че като състезател по конен спорт Владимир Стойчев е участвал на три олимпиади – през 1924, 1928 и 1936 година.

Иван заключи сумата от 2000 лева, а въпросът за нея беше: „Как се нарича вторият, по-къс меч, който носят самураите? – Катана, Нигири, Уакизаши и Шинджуку. В първия момент Иванов се ориентира към Катана, но след като Билалов му направи намек, че това е тепих, започна да се чуди кой е късия и кой е дългия меч. Той така и не намери отговор на тази загадка и извика при себе си Мартин от публиката.

Младият мъж заяви, че по звук и анимационни филмчета, го дърпа към Катана, но можело и да е Шинджуку. Той каза, че другите две възможности нищо не му говорят и може би затова ги изключва, но пък от друга страна не искал да подвежда участника. Иван уточни, че няма за какво да го подвежда, тъй като само може да му помогне и маркира Шинджуку. Правилният отговор обаче бе Уакизаши и така Иван Иванов спечели само 500 лева.

БТВ
Студент стигна до въпрос за голяма сума в „Стани богат“

Кадри: БТВ Силна игра в „Стани богат“ направи студентът по право Живодар Костов от Стара Загора. Неговото участие стартира още в снощния епизод, когато отговори на първите седем въпроса. Тогава обаче „изгърмя“ два от жокерите си само на един въпрос. Поради тази причина днес заключи 2000 лева като втора сигурна …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!