fbpx

Жена пострада тежко при взимане на PCR тест

Новини
реклама

Снимка pixabay

По време на взимане на пробата е била наранена сериозно задната част на носната кухина и се е стигнало до тежко кървене в мозъка. Наложило се е да й бъде направена спешна операция в университетската болница в Бърно.Тази процедура не е съвсем безопасна, особено, ако това се прави от недобре обучени специалисти.

„Стигна се до хирургична намеса, която беше животоспасяваща. Сега е хоспитализирана у нас в относително стабилно състояние“, разкриват от болницата.

Оттам признават, че това съвсем не е първият подобен случай на нараняване след взимане на проба с PCR тест, съобщава „Блиц„.

„Повечето от случаите бяха свързани с нараняване на носната кухина, но имахме и няколко случаи със сериозно кървене“, уточнява говорителката на болницата Дана Липовска.

Лекарите предупреждават, че тестовете, които в момента се продават в аптечната мрежа са удобни, но не и съвсем безопасни.

Те твърдят, че ако не се правят правилно, може да се стигне до различни наранявания, някои от които дори с фатален край.

„В някои от случаите може да се стигне дори до нараняване на мозъка и изтичане на гръбначно мозъчна течност.“

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов избухна: Плащахме съвестно милиони, а сега ваксините се бавят

реклама Кадър видео ФБ Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск, пише Днес. Така реагира премиерът Бойко Борисов на забавянето на ваксините от производителите. Договорите …

Новини
ВМА: Изчерпахме ваксините. Спираме свободното ваксиниране по зелени коридори

реклама Снимка pixabay Очаква се до петък да пристигнат нови количества. Временно се преустановява имунизацията по т. нар. „Зелени коридори“ във ВМА, поради изчерпване на наличните количества ваксини. Това написаха във Фейсбук от здравното заведение. ❗❗❗Продължава ваксинирането по отделните фази, съгласно Националния ваксинационен план на Р България и поставянето на …

Новини
14-годишно момче е наръгано с нож от свой връстник

реклама Снимка pixabay Детето е прободено в гърдите и врата, каза лекуващия хирург, като състоянието му е стабилно. 14-годишно момче е в болница в Пазарджик. То е било наръгано с джобно ножче от свой приятел. Случката се е разиграла в Пещера във вторник. Установено е, че жертва и нападател са …