fbpx
Блиц Новини

Кадри: бТВ

Жена се устреми смело към голяма парична сума в Стани Богат.

Това е Цвета Капитанова, която дава онлайн съвети за спорт и здравословно хранене и е водещ на предаване за Пътна безопасност.

Тя е видяла Еверест със собствените си очи, тъй като когато е била в Непал, поискала да отиде до Хималаите с хеликоптер и стигнала до базов лагер на 4000 метра от Покрива на света. Там обаче останала едва 10-15 минути, защото сатурацията падала много бързо.

Цвета дойде в студиото със солиден жокер – нейния баща Чавдар, когото представи за много ерудиран и със задълбочени познания в различни области.

Капитанова не скри също пред Михаил Билалов, че идва в телевизионната игра, за да вземе минимум 20 000 лева.

Въпросът към нея за 1000 лева бе: Какъв цвят е мъглата в едноименното стихотворение на Пеьо Яворов? – Черна, Розова, Златиста и Синя.

Цвета заложи на синя, но Билалов реши да я държи под напрежение и я попита защо толкова бързо е изключила първата възможност.

От своя страна дамата остана изненадана и се учуди каква би била тази черна мъгла. Водещият й каза, че е отчайваща, но после побърза да я успокои, че е познала верния отговор.

За 1500 лева Цвета бе попитана: Как се нарича сборът от протоните и неутроните в атомното ядро?, с опции Масово число, Магнитен поток, Електрически заряд и Импулс. Цвета първо клонеше към заряд и призна, че ще е срамно, ако не познае отговора на подобен въпрос. Тя обаче се изцепи, че не иска да „гърми“ баща си толкова рано, при което Билалов уточни, че бащите не се гърмят и се помоли да не го чуе дъщеря му.

Впоследствие Капитанова предположи, че ако поиска 50 на 50 и останат Масово число и Магнитен поток, ще се чуди какво да прави и реши все пак да повика своя татко. Още със стъпването си на сцената Чавдар правилно посочи Масово число и поясни, че това е атомното тегло на даден атом, което се определя от протоните и неутроните, тъй като електроните са незначителна част.
Въпросът за 2000 лева остана за понеделник, когато Цвета ще продължи изявата си, а на нейно разположение ще бъдат и два жокера.

Преди нея специалистът по ценни книжа, акции и фондови борси Владимир Малчев игра благотворително и спечели 5000 лева за Фондация „Доброто“, в която жени със силна воля полагат грижи за детското образование и здравеопазване.

Въпросът за 1000 лева бе лесен: В кой от четирите съседни града в подножието на Стара планина е роден Иван Вазов? – Сопот, Карлово, Клисура и Калофер, и Владо правилно маркира първата опция.

За 1500 лева: Къде НАСА иска да изпрати хора с новата си мисия „Артемида“, възможностите бяха: На Луната, На Венера, На Юпитер и На Меркурий. Играчът не замисли много и отгатна, че е първата.

Последва въпрос 2000 лева: Кой филм не е в жанра „спагети уестърн“?

Опциите бяха: За няколко долара повече, Добрият лошият и злият, Имало едно време на Запад и Непростимо.

Малчев поиска 50 на 50 и след като компютърът остави първата и четвъртата опция, позна, че е Непростимо.

Сумата от 3000 лева бе заключена от Владимир, а за нея той бе попитан: Кое е най-дълго? – Сажен, Разтег, Фърлонг и Цол.

Владо извика на помощ от публиката сестра си Даниел Малчева, но адвокатът не успя да му помогне. Тогава участникът използва и третия си жокер и след като Кристина Бояджиева му каза, че клони към Фърлонг, който е дълъг 670 фута, но въпреки това не е сигурна, той я послуша и продължи напред.

При въпроса за 5000 лева Малчев нямаше какво да губи: Бащата на кой френски писател е бил генерал на Наполеон и е получил прозвището „Черния дявол“?, с опции Волтер, Виктор Юго, Албер Камю, Александър Дюма-баща. Владо изключи първите трима и маркира правилно Дюма.

Владимир реши да спре след въпроса за 10 000 – Къде се развива действието в операта на Карл Мария фон Вебер „Вълшебният стрелец“?, при възможности Прусия, Барабант, Бохемия и Саксония.

Той уточни, че 5000 лева е достатъчно добра сума за благотворителната му цел и се оказа прав, тъй като извън играта посочи Прусия, но верният отговор се оказа Бохемия.


Блиц Новини
Три тв състезания – три Мис България. Коя спечели сърцата ни?

кадри bTV, Нова телевизия, Инстаграм/Игри на волята, Лора Асенова, Нанси Карабойчева-Димитрова Три са най-обсъжданите предавания в българския ефир през този сезон – „Игри на волята“, „Фермата“ и „Мастършеф“. Освен това, че те приковаха интереса на публиката, между продукциите има и още нещо общо. И в трите телевизионни състезания с включиха …

Блиц Новини
4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина

кадри bTV: 4-те тигрици на БТВ разкостиха Злати Йочев за ужас на Марина Златимир Йочев се видя в чудо този четвъртък, след като до него на канапето на „Тази сутрин“ по bTV се подредиха само жени. Още от началото водещият се усети, че в тази ситуация шегите ще са за …

Блиц Новини
Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж

кадри bTV: Теди направи интимно признание за Кенан: Видях в него бившия си мъж „Развод или болест – ако стоим и се питаме „защо аз, защо на мен ми се случва“, никога няма да намерим отговор“, това прозрение направи Теодора след отпадането от „Фермата“. В „Преди обед“ по bTV тя …

error: Content is protected !!