fbpx

Здравният министър: Онлайн обучение и за учениците от 5-ти до 7-и клас

Новини
9
реклама

Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев призова учениците от 5-ти до 7-ми клас също да преминат към онлайн обучение.

Досега образователното министерство се опитва да избегне централизирани мерки и кризисните щабове по места решават, кога и за колко време да се преминава в онлайн обучение в съответната община или област.

Директори са категорични, че предпочитат решенията за затваряне на училищата да идват от централно ниво, а не локално.

„Смятам, че отговорните решения трябва да се вземат от хора на отговорни позиции. Ние каквото успяхме да направим, го направихме”, коментира пред Нова тв Венелина Николова.

Образователното министерство избра местен подход за затварянето на учебните заведения и това да става през областните щабове. Директорите ще имат право да въвеждат дистанционна форма на обучение при голям брой отсъстващи ученици или при желание на родители и учители.

реклама

От всички 64 училища, избрали временно преминаване към дистанционна форма, само 11 са я въвели за всички ученици. Останалите 53 са пожелали онлайн да се обучават само определени класове. Все още не е ясно дали седмокласниците се връщат на училище. Те и техните родители са сред най-притеснените да напуснат класните стаи за сметка на онлайн обучение, защото в края на учебната година им предстоят изпити за влизане в гимназия.

Част от училищата у нас решиха да не чакат решението на здравните власти и сами да удължат онлайн уроците за гимназистите си. А някои въведоха дистанционна форма и за по-малките от прогимназиалния етап.

„От днес до 27-ми всички ученици от 5-ти до 12-ти клас ще се обучават в електронна среда от разстояние. В училище остават само учениците от първи до четвърти клас”, обясни Венелина Николова, директор на 125 СОУ „Проф. Боян Пенев”.

Учениците от начален етап трябва да бъдат задържани в училище максимално дълго. Ръководството обаче е готово при усложняване на епидемичната ситуация да остави вкъщи и най-малките ученици.

реклама
loading...

Обстановката с Корона вируса е повече от сериозна. Училищата и Университетите са развъдник на инфекцията. Нека всички минат на дискриминационно обучение или учебната година да се измести с 3 месеца напред. Така ще се облекчи Здравната система, ще се запази здравето на учителите и лекарите, по-малко заразени ще има. НА ПЪРВО МЯСТО Е ЗДРАВЕТО И ЖИВОТЪТ НА ХОРАТА.

ХА ХА ХА ВЛЕЗТЕ В ЧАС ,ОНЛАЙН НЕ Е ОБУЧЕНИ ,А САМО УВРАЖДАНЕ НА ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА !

И кое е по-важно сега, обучението да е наред или хората да останат живи? Аман от „умници“, дето все разсъждават за обучението!

Не съм съгласна пълен ужас е първо че когато се натовари не пуска всички в онлайн стаята и тогава детето не може да учи часовете са намалени и урока се скъсява който иска да си пуска децата който не иска да сиго държи вкъщи

„Мили мами“- МИМИ и МАГИ, ограмотете първо себе си, а после мислете за тази на децата си! Възпитавате ВИЕ, учителят надгражда! Не бягайте от тази отговорност, та това са вашите деца- за цял ЕДИН живот!!!
Здраве за всички!

То от всяко дърво ако ставаше свирка, нямаше да ги има тия професии- учители!

„Мили мами“- МИМИ и МАГИ, ограмотете първо себе си, а после мислете за тази на децата си! Възпитавате ВИЕ, учителят надгражда!. Не бягайте от тази отговорност, та това са вашите деца- за цял ЕДИН живот!!!
Здраве за всички!

„Мили мами“- МИМИ и МАГИ, ограмотете първо себе си, а после мислете за тази на децата си! Възпитавате ВИЕ, учителят надгражда! Не бягайте от тази отговорност, та това са вашите деца- за цял ЕДИН живот!!!
Здраве за всички!

9 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Борисов отново се похвали с кредитния ни рейтинг: Не ние, а световните експерти опровергават тезите за фалит

реклама кадър: Фейсбук/ Бойко Борисов Ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт, това заяви министър-председседателят Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира оценка на международната рейтингова агенция „Standard & Poor’s“. Агенцията потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута …

Новини
Шефът на ЦИК: Изборите няма да се отлагат заради пандемията, ще са най-късно през май

реклама кадър: Вulgаrіа ОN АІR Парламетнарните избори няма как да бъдат отложени заради пандемията при сегашното българско законодателство. Това заяви категорично председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев пред Дарик радио. реклама Те може да се проведат най-късно в края на май 2021 г. Това стана ясно от думите …

Новини
СЗО призова Европа да не разхлабва мерките срещу COVID-19 по Коледа

реклама илюстрация Pixabay Не отпускайте мерките за борбата с разпространението на коронавируса по празниците, такъв призив отпрази Световната здравна организация към Европа. В същото време се отбелязва, че разпространението на коронавируса е ограничено благодарение именно на мерките от последните седмици, предаде Petel.bg. „Бъдете бдителни, ние отбелязваме положителния ефект от мерките, …