fbpx
БГ звезди

Кадри инстаграм и ютуб

Темата за квотите за българска музика в националните медии продължава да провокира бурни дебати и реакции. На среща в Народното събрание присъстваха популярни български изпълнители – дует „Ритон“, Силвия Кацарова, Йорданка Христова и Милена. Здравко Желязков – половинката от дует „Ритон“ направи емоционално изказване пред депутатите.

„Ние се намираме в момента в български Парламент, в България, български изпълнители и водим дебат за процент българска музика, до къде я докарахте. В момента са ни поробили културно и както казах когато поробиш един народ интелектуално не ти трябва войска.

външна реклама

Вижте какво се случва, пристигат Чукич, Мукич, Цитакис, Витакис и незнам си кой още от съседните ни държави, които са ни залели със своята музика. Идват тук и залите са препълнени – защо? Вместо тези пари да идват към българските изпълнители. Ние загиваме.“

Много разпалено той обясни, че българската музика загива без подкрепата на националните медии, на които „плащаме заплатите“.

Имам чувството, че съм предаден от Българи в България, което ме огорчава и кара да пиша тези редове!
Ние говорим за повече Българска музика по националните медии, а някои изместват темата към политическа поръчка, търговия и какво ли не, през субективната преценка на музикалното си тесногръдие и политически фанатизъм!
Убеден съм, че всички знаят какво искаме ние БГ-творците и умишлено пренебрегват неговата надпартийност, а именно-закон за задължителна квота, българска музика, изпълнявана на български по националните медии, които се издържат от данъците на всички българи(около 130 милиона лева годишно).
Цели региони от България са в музикална зависимост от съседни държави . Младите хора там дори не познават актуалните ни поп и рок изпълнители, нито музиката им!!!
Не е ли основна задача на БНР да спре тази културна инвазия, да даде повече БГ-музика на Българите!? Замисля ли се някой колко е важно това, за оцеляването на Българщината!?, написа Здравко в профила си в социалната мрежа.

До къде го докарахме!?!
В България да воюваме за повече БГ-музика в националното ни радио!
Боже запази България!

С тези силни думи Здравко обобщи същността на проблема с квотите за БГ-музика, които все още са на етап обсъждане.

външна реклама
БГ звезди
Гала и екипът й се подиграха с изборите

кадри Нова телевизия Политиката рядко се появява като тема в „На кафе“ по Нова телевизия, но явно Гала и екипът ѝ се затрудняват да измислят теми за комичните си скечове, които на всичко отгоре да са актуални. Сигурно по тази причина, обект на закачки стана сериозна тема, като парламентарния вот. …

БГ звезди
Софи Маринова се разочарова: Никога повече няма да съм жури

кадри Нова телевизия Мнозина зрители и коментатори вече обявиха новото шоу на Нова телевизия „Звездите в нас“ за провал. Не са малко тези, които сочат като една от многото причини за неуспеха му участието на Софи Маринова като съдия. Легендарната ромска певица явно също има забележки и съображения по повод …

БГ звезди
Жени Марчева: Не са ме уволнили от БТВ

кадър Инстаграм/Жени Марчева Журналистката от bTV Жени Марчева разсея слуховете са себе си, които бяха породени от липсата ѝ от телевизионния ефир. Мълвата разнася какви ли не спекулации какво точно се е случило с нея. Едната клюка е, че е била уволнена от телевизия, друга – че е сменила работата …

duvar kağıdıteknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!