fbpx

Защо се налага циклене на паркет?

Новини
реклама

Имайте предвид, че циклене на паркет, е неизменна част от поддръжката на тази подова настилка. В случай, че сте избрали да имате паркет у дома си, то това значи, че трябва да заделите средства, за да го поддържате в добро състояние и да му се наслаждавате дълги години наред. Защо обаче се налага циклене и какво представлява този процес, ще научите по-долу в статията, който посветихме на грижата за естествените паркети. А сега, нека започнем.

Каква е ползата от циклене на паркет?

Постоянното използване на подовата настилка води до надраскване на повърхността и поява на малки вдлъбнатини. Всичко това нарушава визията на паркета и неговите качества. В такъв момент е добре да се повика фирма за циклене на паркет, която разполага с нужните машини, за да върне блясъка му. Резултатът е наистина фантастичен и паркета ще заблести с пълно очарование.

При циклене на паркет влиза в действие т.нар. валова машина, с която се обработва основната част на даденото помещение, за ъглите и труднодостъпните места пък се използва дискова машина. Разбира се, не е разумно да се опитвате сами да циклите паркет, ако нямате опит. Тази работя трябва да се повери на специалист, който знае как се ползват различните инструменти.

В крайна сметка се получава, така че драскотините и вдлъбнатините изчезват. Паркетът ще е равен и крави, така както сте го закупили от магазина. При всички положение резултатът е добър, като това напълно оправдава инвестицията Ви в поддръжката на пода. В интернет можете да намерите услуги по циклене на паркет на разумни цени, тъй че нямате повод за притеснение.

реклама

Кои паркети подлежат на циклене?

Естественият паркет и трислойният такъв подлежат на циклене. Такъв вид поддръжка не може да бъде приложен при ламинираните паркети. Независимо от това какъв материал е използван за създаването на естествения паркет, ще можете да преминете през неговото изравняване и премахване на недостатъци. Важно е редовно да следите състоянието на пода, и ако видите, че той има забележки, е добре да се свържете с професионалистите, които ще поправят грешките.

В тази статия се опитахме да обясним, защо е наложително да циклите паркета. Множество притежатели на този вид подови настилки, вече се възползваха от този вид поддръжка и останаха доволни от крайният резултат. Препоръчваме Ви и Вие да направите всичко възможно за по-добрата визия на пода. По този начин ще се чувствате комфортно, и ще се насладите на впечатляващите качества на настилката. Дано да сме Ви били полезни и Ви желаем всичко добро!

*публикация

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От 1 февруари само с маска за еднократна или многократна употреба

реклама Снимка pixabay и кадър Нова ТВ От нова заповед на здравният министър става ясно, че става задължително носенето само на маски. Всички други варианти като шлемове, кърпи, шалове отпадат. Според лекарите те не предпазват от заразяване. Ето и заповедта на министъра: От 1 февруари до 30 април всички граждани, …

Новини
Министър Ангелов: Не мога да разбера логиката на протеста. Протестират за какво?

реклама Кадър видео Нова ТВ „Озадачен съм от насрочения протест на ресторантьорите. Преди седмица имахме среща с двете асоциации, които организират днешното недоволство. На нея повече от 3 часа говорихме за техните проблеми. Основният им проблем, който изтъкнаха е, че има забавени плащания. Поканих моите колеги – министърът на труда …

Новини
Министър Ангелов подписа няколко заповеди за разхлабване на мерките

реклама Кадър видео Нова ТВ Потвърдено – учениците ще се върнат в клас на три групи – първи от 4 февруари в час влизат децата от 7, 8 и 12 клас. Две седмици по-късно, от 18 февруари, в училищата се връщат 5, 10 и 11 клас. Третата група – от …