fbpx

Защо не трябва да сгъвате огледалата на колата на паркинг

Новини
реклама

Снимка pixabay

Съвременните автомобили са много умни. Различните радари, камери и други помощници на водачите се представят от търговците като безусловна благодат. Реалността обаче е, че някои от функциите на автомобила е по-добре незабавно да се премахнат от съображения за безопасност. И дори такъв безобиден вариант като автоматично сгъване на огледала може да доведе до тъжни последствия, пише auto.blitz.bg.

Според маркетолозите, функцията за сгъване на страничните огледала е необходима при маневриране в тесни паркинги и при паркиране на автомобил, когато съществува риск изпъкналите огледала да се докоснат и повредят. Много производители го включват в стандартния набор от основни опции, заедно с ел.огледала с отопление.

Активира се главно автоматично – пристигнах, изключих колата, извадих ключа от запалването, електрониката подаде сигнал – и огледалата се сгънаха. В по-евтините автомобили те могат да бъдат сгънати по същия начин, но само на ръка.

Но по този начин колата се излага на голям риск от повреда.

реклама

 

Със сигурност много шофьори, връщайки се на паркинга, намират драскотини по вратите на колата си. По правило те възникват, когато на паркиран друг автомобил се отвори широко и невнимателно вратата. Но сърцевината на проблема лежи по-дълбоко, отколкото изглежда. Фактът, че боята е повредена, е по вина на самия шофьор и същата тази огледална система.

Когато страничните огледала са сгънати, други шофьори, без да знаят, паркират автомобилите си по-плътно – в този случай те се ръководят от тялото, а не от огледалата, стърчащи от него. В резултат на това разстоянието между двете коли може да бъде намалено с 10-20 сантиметра. И това е повече от достатъчно, за да бъде ударена с вратата съседната кола.

 

В същото време е често срещано виновникът да забележи, че е повредил колата на някой друг и да премести колата си по-далеч. И ако в района няма камери, които биха помогнали на жертвата в тази ситуация да намери виновника, тогава той остава сам с проблема – харчи нерви, време и пари.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Подарете незабравима Коледа на семейството с кредитите с 15%отстъпка от MiniZaem.bg

реклама Децата ви вече са изпратили писмата си до дядо Коледа и очакват с нетърпение подаръците под елхата. Половинката очаква обещаната още в началото на годината приказна Коледа на красиво и спокойно място, заобиколена от всичките си любими хора. Вие искате да изпълните всички им желания, но с всеки изминал …

Новини
Мариела Нордел за Камен Чанев: Отиде си моят приятел, моето братче, един светъл човек и голям артист!

реклама Снимка профил ФБ По повод кончината на известния наш оперен певец Камен Чанев, Мариела Нордел изля чувствата си в дълъг пост в социалната мрежа. Ето какво написа тя: Днес е най-тъжният ми ден, отиде си моят приятел, моето братче, един светъл човек и голям артист! Преди 34 години, в …

Новини
Доц. Мангъров: Чувам, че в някои болници лекуват деца по безумен начин

реклама Кадър видео БНТ Нeнaвиждaм aдминиcтрaтивнaтa рaбoтa и никoгa нe cъм имaл жeлaниe дa ce зaнимaвaм c пoлитикa, тaкa чe и дa мe пoкaнят нe миcля, чe щe приeмa дa cтaнa пoлитик. Тoвa кaзa в интeрвю зa „Иcтoрии oт прeхoдa“ дoц. Aтaнac Мaнгърoв, зaпитaн дaли би ce включил в пoлитикaтa, …