fbpx

Защо не трябва да сгъвате огледалата на колата на паркинг

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Съвременните автомобили са много умни. Различните радари, камери и други помощници на водачите се представят от търговците като безусловна благодат. Реалността обаче е, че някои от функциите на автомобила е по-добре незабавно да се премахнат от съображения за безопасност. И дори такъв безобиден вариант като автоматично сгъване на огледала може да доведе до тъжни последствия, пише auto.blitz.bg.

Според маркетолозите, функцията за сгъване на страничните огледала е необходима при маневриране в тесни паркинги и при паркиране на автомобил, когато съществува риск изпъкналите огледала да се докоснат и повредят. Много производители го включват в стандартния набор от основни опции, заедно с ел.огледала с отопление.

външна реклама

Активира се главно автоматично – пристигнах, изключих колата, извадих ключа от запалването, електрониката подаде сигнал – и огледалата се сгънаха. В по-евтините автомобили те могат да бъдат сгънати по същия начин, но само на ръка.

Но по този начин колата се излага на голям риск от повреда.

 

Със сигурност много шофьори, връщайки се на паркинга, намират драскотини по вратите на колата си. По правило те възникват, когато на паркиран друг автомобил се отвори широко и невнимателно вратата. Но сърцевината на проблема лежи по-дълбоко, отколкото изглежда. Фактът, че боята е повредена, е по вина на самия шофьор и същата тази огледална система.

Когато страничните огледала са сгънати, други шофьори, без да знаят, паркират автомобилите си по-плътно – в този случай те се ръководят от тялото, а не от огледалата, стърчащи от него. В резултат на това разстоянието между двете коли може да бъде намалено с 10-20 сантиметра. И това е повече от достатъчно, за да бъде ударена с вратата съседната кола.

 

В същото време е често срещано виновникът да забележи, че е повредил колата на някой друг и да премести колата си по-далеч. И ако в района няма камери, които биха помогнали на жертвата в тази ситуация да намери виновника, тогава той остава сам с проблема – харчи нерви, време и пари.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Свободна Европа: Петър Илиев ще е номинацията за премиер на „Има такъв народ“

външна реклама Снимка: ilievlawoffice.com Тази информация беше потвърдена неофициално пред Свободна Европа от три източника. В биографията на Илиев, публикувана на сайта на СУ „Св. Климент Охридски“ пише, че той е щатен университетски преподавател в Юридическия факултет на университета. външна реклама Илиев e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество …

Новини
Сняг валя в над 30 града в Бразилия

външна реклама Снимка pixabay Над 30 града в Бразилия бяха покрити със сняг в сряда вечерта при преминаването на студен фронт над страната, съобщава „Евронюз„. Явлението зарадва много от жителите на градовете, а няколко души дори направиха снежен човек на един от площадите в град Бом Хесус. Очакванията на метеоролозите …

Новини
След 90 медала и 7 олимпиади Мария Гроздева сложи край на спортната кариера

външна реклама Кадър видео Нова ТВ С букет и много благодарности Българският олимпийски комитет отбеляза в Токио последното състезание на шампионката, донесла безброй поводи за огромна национална гордост на България. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов припомни паметните успехи на най-титулуваната родна спортистка, спечелила рекордните пет олимпийски медала, два от …