fbpx

Защо да разчитаме на системите за контрол на достъп?

Новини
реклама

Днес повече от всякога се разчита на системи за контрол на достъп. Те са полезни не само физическите лица, но и за собствениците на бизнес сгради и институции. Иновациите в контрола на достъпа, се изразяват в съвременни технологии, с чиято помощ се ограничава влизането на външни лица във входове на блокове, портали на корпорации, кабинети и много други. Как помагат тези системи и защо да разчитате на тях, ще прочетете в следващите редове на статията.

Офис врати с чип за влизане

Най-добрите системи за контрол на достъп, позволяват да сложите устройство, което да не позволява на лица, които не са част от персонала на фирмата Ви или поверената Ви институция, да влизат в различните офиси. Само и единствено служителите ще разполагат карти, които използват специалния чип, който трябва да премине през проверка, за да се отключи дадената врата. Такива устройства вече се използват и са много ефективни, така че не ги подценявайте като вариант.

реклама

Портали с дистанционно отваряне

За да се даде възможност на определени хора да посещават даден имот, може да се разчита на техниката за дистанционно отваряне на портал. С нея влизащите хора и коли в даден парцел, ще могат да премина само, ако са оторизирани. Входните врати водещи към имота ще се отворят, след като се натисне бутон от оператора, който използва видеонаблюдение и приеме идентификацията на личността. Има варианти за отваряне на бариери с карта, както и влизане чрез пръстови отпечатъци. Вариантите са най-различни, така че трябва да ги опознаете много добре.

Отваряне на врати чрез домофон

Съвременните видове врати могат да се отворят отдалечено чрез натискане на едно – единствено копче на домофона. Преди да бъдат отворени вратите, може да се осъществи разговор между лицето, което иска да влезе и собственикът на апартамент или офис в сградата. В допълнение може да бъде използвана и видео връзка, с която влизащото лица да се идентифицира. Всички тези екстри са част от модерните системи за контрол на достъп, които се предлагат на пазара.

Няколко заключителни думи

Бизнесът и физическите лица все повече използват системи за контрол на достъп. Това не е случайно предвид нуждите на едните и другите. Сега повече от всякога, трябва да знаем кой влиза в обектите и кой има право да посещава определени части от сградите. За щастие можете да разчитате на страхотни технологии, с чиято помощ да получите нужната сигурност и да се наслаждавате на спокойствие по време на работа или почивка във вашия дом.

*публикация

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Силно земетресение разлюля Югоизточна Турция

реклама Снимка pixabay Земетресение с магнитуд от 5-та степен разтърси Турция в 07:45 часа тази сутрин, съобщи Eвропейският средиземноморски сеизмологичен институт (EMSC). Епицентърът с дълбочина 20 км е регистриран на 22 км западно от град Сирт и на 7 км северно от Курталан, Югоизточна Турция, пише varnautre.bg. реклама На 4 …

Новини
Дойче веле: Водещ експерт прогнозира: Вирусът изчезва до идната есен

реклама Снимка pixabay Професор Александър Кекуле сподели своя “работна хипотеза” за това кога пандемията ще приключи: “Ограничаването на заразата ще стане видимо за общество чак между април и юни, след като в началото на годината или най-късно през януари ще започнем да ваксинираме рисковите групи в старческите домове в Германия”, …

Новини
Ева Веселинова обяви щастливо събитие, ще става майка на близнаци

реклама Снимка профил инстаграм Това сподели самата тя с последователите си в профила си в инстаграм. От снимката личи, че щастливото събитие не е далеч. „Най-хубавият подарък тази година – вече понаедрял и оформен. Време е да споделя тази прекрасна новина! Вълнувам се много и съм щастлива, защото в мен …