fbpx

Заповед: Част от учениците се връщат в клас от 1 април

Новини
външна реклама

илюстрация: Pixabay

На 1-ви април на училище трябва да се върнат 5-и, 9-и, 11-и и 12-и клас и началният етап, ако временните противоепидемични мерки, въведени от Министерството на здравеопазването, приключат на 31-ви март и не бъдат удължени. Това предвижда заповед от 15-и март на министъра на здравеопазването, предаде БНТ.

Трябва да уточним обаче, че:

външна реклама

Първата група ученици, която трябваше да се върне на 18-и март и да учи до 31-ви март, бяха 7-ми, 8-ми и 10-и клас. Заради противоепидемичните мерки обаче те останаха вкъщи.

Освен това в столицата, например, кметът Йорданка Фандъкова обяви, че дните 1-ви и 2-ри април ще бъдат за онлайн обучение. Причината – да се присъединят към пролетната ваканция, която за учениците от 1-ви до 11-и клас е от 3-ти до 11-и април. Но тъй като заповед за това все още няма, към днешна дата връщането на учениците изглежда така:

– На 1-ви и 2-ри април на училище се връщат 12-и клас. 3-ти и 4-и са почивни дни като на 4-и април има парламентарни избори. На 5-и обикновено учениците почиват заради изборите. Така че 12-и клас би трябвало да учат и на 6-ти и 7-ми април или общо четири дни. После излизат в пролетна ваканция от 8-ми до 11-и април /тази кратка ваканция е само за 12-и клас/.

– На 1-ви и 2-ри април, според заповедта на здравния министър от 15-и март, в училище се връщат и 5-и, 9-и и 11-и клас. След пролетната ваканция, която за тях е от 3-ти до 11-и април, те продължават присъствено от 12-и до 21-ви април.

– На 1 април в училище се връщат учениците от 1-ви до 4-и клас. Те също имат ваканция от 3-и до 11-и април.

– На 22-ри април в училище се връщат 6-и, 7-ми и 12-и клас. Те ще учат до 29 април.

При даденото разпределение обаче става ясно, че 10-и и 8-ми клас са ощетени, тъй като те не успяха да се върнат на 18-и март. Тъй като и двата класа са приоритетни /10-и заради НВО, а 8-ми заради ученето на езици/ много вероятно е в схемата да има размествания.

В нея ще има промени, ако бъдат приети заповеди на местно ниво 1-ви и 2-ри април да са с онлайн обучение. Ще има промени и, разбира се, ако противоепидемичните мерки бъдат удължени и след 31-ви март. Очакваме в близките дни и съответните заповеди на институциите.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Партията на Трифонов засега отлага въвеждането на мажоритарен вот

външна реклама Кадър видео ФБ „Трябва да има мажоритарни избори, но гледайки тази зала… Партията, която ги предлага, няма мнозинство“, отговори Йорданов на репликите от страна на ГЕРБ, защо е пропуснал да ги спомене. Така стартира втората по големина сила в новото Народно събрание – „Има такъм народ“ (ИТН) на …

Новини
Ива Митева към журналистите: Ще имате пълен достъп до всички части в сградата

външна реклама Кадър видео ФБ Заради противоепидемичните мерки от началото на извънредното положение през миналата година парламентарните репортери нямаха възможност да провеждат индивидуални интервюта с депутати в кулоарите на парламента, а премествайки се в сградата на бившия Партиен дом, представителите на медиите бяха разположени в зала на приземния етаж, без …

Новини
Мика е велика! Изсипаха се суперлативи в социалната мрежа

външна реклама Кадър видео ФБ „Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно събрание. Дано да съм добра орисница“. Така започна най-възрастната депутатка – 79-годишната Мика Зайкова от „Има такъв народ“, която зае председателското място преди да бъде избрана Ива …