fbpx

Започва масово тестване на учителите, на места и ваксинация

Новини
реклама

Кадър видео Нова ТВ

Успоредно с тестовете на някои места в страната започва и ваксинирането на преподавателите. Към момента, около 23% от учителите са дали съгласие, а в системата на висшето образование процентът е 30 на сто.

Започва масово тестване на учителите в цялата страна с антигенни тестове за коронавирус. Целта е да се провери какво е разпространението на COVID-19 в образователната система, преди големите ученици да се върнат в класните стаи от 4-ти февруари. По данни на образователното министерство броят на учителите, пожелали да бъдат тествани за COVID-19 е между 40 и 50%, съобщи Нова ТВ.

 

В ОУ „Пейо Яворов” в Бургас 50 процента от педагогическия и непедагогическия персонал е изявил желание да се тества с бързи антигенни тестове за COVID-19 преди подновяването на учебния процес през февруари.

„Решението на нашите преподаватели да се тестват е взето самостоятелно от тях. Не сме прилагали натиск. Хората са добре информирани от нашето учебно заведение и те самостоятелно взеха решение да се тестват”, заяви директорът на учебното заведение Мара Георгиева.

 

По думите на учителите, някои от които вече са преболедували коронавируса – тестването е необходимо като профилактика, а и за спокойствие на колектива в училището и на родителите, поверили им грижите за децата си.

„В област Бургас 2200 души педагогически персонал е заявил да се тества. Това е около 50 процента от всички учители от училищата и около 40 процента от непедагогическия персонал. Тези тестове ще помогнат за по-добрата организация на учебния процес. Всички учители, дали положителен резултат, ще бъдат карантинирани, и ще им бъде осигурен заместник”. Това посочи в ефира на „Здравей, България” инж. Виолета Илиева, началник на РУО – Бургас.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …