fbpx

Заклет антиваксър със сетни сили се обърна към света от болницата: Мислех, че съм герой

Незабавни статии

Кадри: Andrew Pugh, facebook

52-годишният Андрю Пю, баща на три деца, е от три седмици в кралската болница Уорчестър, след като се зарази с вируса в началото на декември.

„Не се ваксинирах, мислех, че съм герой. Ако не бяха медицинските сестри и фактът, че съм непушач, нямаше да съм жив, те ми спасиха живота“, каза той в обръщение към света.

Приятелката му била предупредена от лекарите, че шансът мъжът да оцелее е 50 на 50, тъй като отделението започнало да се пълни и вентилаторните апарати можело да не достигнат, съобщава dailymail.co.uk

външна реклама

В част от времето през престоя си в отделението г-н Пю се е влошил толкова, че не е можел да се храни, спи или да ходи, бил е с кислородна маска.

Сега бившият анти-ваксър умолява всичките си приятели и колеги скептици към ваксината да се ваксинират, след като почти не умря от вируса.

„Не се ваксинирах, мислех, че съм герой. Ако не бяха медицинските сестри и фактът, че съм непушач, нямаше да съм жив, те ми спасиха живота“, каза той пред Worcester News.

„Когато си мъртъв и цялото ти семейство е с разбито сърце, не можеш да се обърнеш и да кажеш „Иска ми се да се бях ваксинирал. Това е истината и хората трябва да се ваксинират.“, добави още той.

Андрю сега е преместен от интензивното отделение в болнична стая, но остава на ежедневен кислород, докато се възстанови напълно от вируса.

Докато други трагично умираха около него, г-н Пю призна, че не е бил прав да игнорира заплахата от вируса и сега вярва, че е „късметлия, че е жив“.

В едно смразяващо видео се чува хриптящ и едва доловим глас на г-н Пю, който благодари за подкрепата на своите лекари и медицински сестри и продължава да се надява скоро да види семейството си.

Допуснат му е само един посетител, откакто е приет в болница на 5 декември, но той редовно споделя новини от болницата с близки приятели и семейството си във Facebook.

Обръщайки се към хората в социалните медии, Андрю признава, че все още не може да диша напълно сам и понякога по време на болничния си престой все още се страхува, че глупавото му решение да не се ваксинира може да означава края за него.

„Моля хората да се ваксинират, не искате да свършите като мен.“, казва още той.

Последните новини от Андрю са оптимистични,  тъй като той вече може да стои прав сам, макар и все още да използва кислород, за да подпомогне дишането си.

Усиления темп на ваксинация във Великобритания продължава да се развива и през Новата година.

Във Великобритания 90 процента от хората над 12 години са получили първата си доза и повече от 80 процента са получили две дози, били са поставени и 33 милиона бустерни дози.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство обяви над 150 000 случая за шест поредни дни, докато има регистрирани над 100 000 заболели на ден в продължение на близо две седмици.

Последните данни показват, че ръстът на хоспитализациите  в Лондон, разглеждан като водещ индикатор за това, което може да се случи в останалата част от страната, се забавя в навечерието на Нова година, въпреки че проблемите в отчитането по време на празниците може да повлияят на общия брой.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Проверка на факти! Съобщете ни, ако видите неточна информация в текста, за да извъшим проверка – vihrogon2018@gmail.com

Над 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Незабавни статии
Майка остави телефона си да си играе едногодишния й син и стана голяма беля

Кадри: NBC New York Родители разказаха как едногодишното им дете напазарувало от телефона и похарчило близо £1500 за мебели за семейния дом. Майката на момченцето Мадху Кумар от Ню Джърси, САЩ разказа как синът й е закупил мебели от Walmart и е разбрала, чак когато стоките пристигнали пред вратата, съобщава …

Незабавни статии
Ето как хората запълват сами дупките по улиците в Източна Украйна

Снимки Регионален Днепър Ако си мислите, че България е бедна страна трябва да отидете до повечето от бившите страни от СССР. В Украйна брутния вътрешен продукт на глава от населението е около 3 пъти по-нисък от този на българите, а това може да се види и от състоянието на улиците. …

Незабавни статии
Спасители изтърваха ранен човек, докато го спасяват

Кадри видео Киевската спасителна служба Акция за спасяване на ранен човек едва не завърши с фатален край. Спасителите от „Киевската спасителна служба“ изпуснаха ранен мъж, докато го сваляха от покрива на гаража. Пострадалият се опитал да настигне крадци, обрали дома му, наранил крака си при скачане върху гаража. външна реклама …