Захариева: Борисов чува хората, не съм видяла да имаме министри от ДПС

Новини
реклама

Кадър БТВ

Дебатите по вота на доверие срещу правителството са били „най-вялите до момента“. Това заяви в сутрешния блок нa bTV външният министър Екатерина Захариева.

„Най-лесно да подадем оставка, правили сме го два пъти, по-трудно е да останем и до изборите да адресираме исканията на протестиращите. Най-малко отговорно би било решението кабинетът да подаде оставка“, заяви външният министър.

„Премиерът винаги се случва в това, което искат хората. Борисов чува протестиращите. Чували сме, че има критики, че хората излизат и ние променяме нещо“, твърди Захариева.

„Оставката на тримата министри Горанов, Караниколов и Маринов не е гласувана. Ще има Коалиционен съвет, след това ще бъде решено. От работата ми с министрите не съм видяла да са част от ДПС и да имат такива връзки. И тримата министри работят добре. С поисканите министерски оставки, премиерът даде знак, че чува хората“, защитава колегите си тя.

„Ролята във власта на ДПС не е никаква – вчера гласуваха с БСП по вота на недоверие. Благодарни сме им за подкрепата за F-16 и други ключови проекти“, заяви Захариева.

„Исторически е успехът за ERM-2 и приближаването ни към еврото“, разкри външният министър.

„Неприемливо е един правосъден министър да изразява мислите си по този начин“, заяви Захариева по повод забраната, която наложи Борисов на Данаил Кирилов да „поства“ във „Фейсбук“.

„Президентът е на ръба на Конституцията. Най-важната задача на един президент е да се опитва да посочва проблемите, но и начините за решението им. Най-лесно е да се критикува. Готови сме за диалог, но той идва от двете страни. Президентът си знае кой седи за него. Нито един човек в Президентството, освен държавния глава, няма имунитет. Смятам, че прокуратурата трябва да действа тихо, но те не са поканили медиите по време на акцията си“, съобщи Екатерина Захариева.

„Херо Мустафа подчерта, че позицията на посолството не е срещу кабинета. Не сме бананова република, за да имаме нужда от подкрепата на друга държава. Важното е хората да има право на протести, гласуване и избор“, коментира външният министър.

„Ако се придържаме към законите и Конституцията, ще бъдем демократична и просперираща държава“, коментира тя.

„България е една от малкото държави, които получават повече средства от бюджета на ЕС“, твърди външният министър за новината, че средствата за България в новия бюджет на ЕС са близо 29 милиарда евро. На въпрос на bTV дали лично премиерът е отговорен за средствата, които страната ни ще получи Захариева отговори: „В залата за преговори той е сам“.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
6
Разследването приключи: Обвиняемият за гибелта на Милен Цветков карал с около 99 км/ч

реклама Снимка ФБ Софийска градска прокуратура приключи действията по разследването на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков. Досъдебното производство е за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението, информира БНТ. Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение днес държавното …

Новини
Нови правила за работното време и извънредния труд гласят депутатите

реклама Снимка Вихрогон Нови правила за формиране на работното време и заплащане на извънредния труд планират да приемат депутатите. Те разглеждат на първо четене промени в Кодекса на труда. Промените ще засегнат почти всички заети. Новите предложения предвиждат: Увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа; увеличаване на времето …

Новини
24 май вече е ден на „българската“, а не „славянската писменост“

реклама Изображение гугъл мапс Депутатите приеха на първо четене предложението на патриотите 24 май да бъде определен като Ден на българската писменост и култура и така да отпадне определението „славянска“. 73-ма депутати гласуваха „за“, 4 „против“ и 34 се въздържаха. Предложението мина с подкрепата на ГЕРБ, която дойде неочаквано в …