fbpx

Задължителен стикер „Еко“ на стъклото на колите от 12 юли

Новини
реклама

Кадър видео Bulgaria ON AIR

Стикерът „ЕКО“ ще бъде залепен на предния прозорец на автомобила. Информацията за нарушителите най-вероятно ще бъде набавяна или чрез чипа от стикера или чрез регистрационния номер на автомобила, проследен от камерите за видеонаблюдение.

Те ще се издават по време на техническия преглед. Целта е да се подобри качеството на въздуха в големите градове.

Радослав всеки ден пътува до центъра на града по работа. Автомобилът му е на повече от 20 години. Споделя, че е обмислял да си купи по-нов автомобил.

„Желанието ми е да я сменя, но то е въпрос на доходи, да отделиш някакъв бюджет и зависи колко ще бъде наказателната глоба, ако ползваш стар автомобил“, коментира Радослав Евтимов пред Bulgaria ON AIR.
Замерването на вредните емисии ще се осъществява по същия начин в пунктовете за технически прегледи, но след това ще се издава нов стикер с чип информация от коя екологична група е превозното средство.

„В зависимост от вида гориво ще бъдат замервани. Ние имаме газ – анализатор и димомер. Съобразно автомобила ще бъдат поставяни, както и досега ще бъде поставена сонда за измерване на изпусканите газове и по технологията, която е утвърдена“, посочва управителят на СБА в Русе Александър Димитров.

Системата на всеки пункт в страната ще бъде свързана с тази на автомобилна администрация. Според Александър Димитров няма да има възможност за злоупотреби, тъй като връзката с администрацията е криптирана и има камери в пункта.

Очаква се стикерите да влязат в сила до 12 юли тази година. Контролът ще се извършва в големите градове. В столицата ще има зони, в които при мръсен въздух над нормата автомобили от определени групи няма да имат право да влизат. Все още не е ясно как ще се санкционират нарушителите в отделните големи общини.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Едва 5-6% от жилищата в Русе имат технически паспорти

реклама Изображение гугъл мапс Според наредбата изготвянето на паспортите е за сметка на собствениците и е тяхно задължение. Целта е да се установи имат ли сградите конструктивни проблеми, каква е амортизацията им. Това са 65 хиляди са многофамилни сгради на територията на община Русе. До края на 2022 година всички …

Новини
Миро се кандидатира за пътник до Луната

реклама Снимка профил ФБ Преди дни японския милиардер Юсаку Маедзава обяви, че търси осем души, които да го придружат като първи космически туристи до Луната със „СпейсЕкс“. Ето че сред кандидатите вече има и българин. Това сподели самият той в социалната мрежа: Споделената мечта е крайно “заразна” материя… Хората, с …

Новини
Министър Ангелов: Не е логично поредно „затваряне“ на цялата страна

реклама Кадър видео Нова ТВ Той подчерта, че се очакват резултатите от изследването на 600 проби, изпратени в Германия за да е ясно каква е реалната снимка към момента. В областите с най-голям натиск върху лечебните заведения – Кюстендил и Бургас, над 90 % от пробите са с този нов …