Забравена партида всъдеходи Ford без пробег престоя 15 години, преди да бъде открита случайно

Новини

Партида от десет нови Ford Excursion е открита в склад в Обединените арабски емирства. Пълноразмерните рамкови всъдеходи Ford са престояли неподвижни поне 15 години, тъй като производството на модела беше прекратено през 2005 г.

Очевидецът, който съобщава за необичайната колекция Excursion, не е могъл да разбере подробности за собственика на всъдеходите и причините, поради които автомобилите остават на едно място без движение в продължение на 15 години.

Неизвестен ценител на американските автомобили си е поръчал четири бели, четири черни и два пясъчни Excursion. Под капака на осем от машините се намира 6,8-литров бензинов атмосферен V10 двигател с мощност от 310 к.с., а два от тях имат дизелов V8 6,0 Power Stroke агрегат с мощност 325 конски сили.

За шест години производство на Excursion, Ford никога не еэпродавал официално модела в Азия, така че собственикът на всъдеходите е трябвало да докара автомобилите от чужбина. През 2005 г. цената на Ford Excursion варира от 40 до 50 хиляди долара, така че преди 15 години колекционерът е трябвало да похарчи за автомобилите около половин милион долара.

Интересното е, че въпреки любовта към лукса и персонализацията сред купувачите от Дубай, неизвестният собственик на партидата Excursion е предпочел обичайните модификации без какъвто и да е тунинг. Този подход ще даде възможност да се спечели от препродажба на всъдеходите, ако собственикът реши да се раздели с колекцията.

Съдейки по цените на поддържаните Excursion на пазара в САЩ дизеловите автомобили се оценяват на 40 хиляди долара. Машините с нулев пробег са още по-скъпи.

Липсата на пробег не е синоним на идеалното състояние на автомобила, ако не е преминал през процедурата за консервация, защото от 15 години горивната система на SUV-тата вероятно е излязла от строя, гумените маркучи и уплътненията също се нуждаят от смяна.

Малко вероятно е обаче собственикът на тези чисто нови Ford Excursion да се нуждае от пари, което означава, че автомобилите могат да стоят без движение още години.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 10 април: Вероятни са финансови трудности за Овен, романтика за Близнаци

lamqta.com Овен Склонни сте да се бунтувате и да нарушавате правилата, и едва ли някой ще успее да Ви вкара в ред. Провокирате конфликти, без да се замисляте за възможните последствия, а и говорите всичко, което Ви мине през ум. Тези, които Ви заобикалят, едва ли ще Ви простят такова …

Новини
Президентът пред bTV: Нека мислим за психическото здраве и имунитета на хората

„Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля, че е неуместно да занимаваме хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт. Не е време за емоция, избухвания и сърдити пози. В този спектакъл няма да участвам. Това заяви президентът Румен Радев днес в интервю за bTV. „Премиерът трябва …

Новини
Борисов: Ще се засили контролът при търговията на открито

Пазарите може да бъдат спрени, докато не се създаде ред, какъвто е в магазините – на влизане, на излизане – дезинфекция, ред и дистанция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет. Той обяви, че ще се засили контролът при търговията на открито. „Ще влизат по толкова хора, …