Забраниха достъпа до парковете в София и на собственици на кучета

Новини

В много градове властите постепенно затягат мерките и то сериозно. В София ограничиха достъпа до паркове и градинки, дори и за собствениците на кучета, а в Бургас образуваха досъдебни производства за хора, събрали се да играят карти, съобщи Нова ТВ.

 

Ограничителната лента за влизане в редица столични паркове изненадаха софиянци. „Има ограждания на всички входове на парковете. Хората, които разхождат кучета в парка, биват предупреждавани, записвани са им трите имена и ЕГН-то. Реално актове не са били съставяни”, поясни Георги Вълев.

 

До вчера Георги и познатите му с кучета смятали, че за тях няма ограничения за влизане в парка, ако не се събират с други собственици на домашни любимци.

„Със страх влизаме в парка, като не знаем до кой момент всъщност вече ще започнат да ни санкционират. В прессъобщение на министъра се заяви, че собствениците на кучета не попадат в този забранителен кръг от лица, които не могат да посещават паркове, докато реално черно на бяло няма заповед , която да предвижда такова изключение”, каза още Георги.

 

„В заповедта на министъра на здравеопазването в самото начало, която не е променяна до ден днешен, се забранява посещението на паркове. Разбира се, устно, когато беше зададен въпрос от ваши колеги за кучетата, министърът даде такова послание”, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Въпреки новите строги мерки, все още няма нито един съставен акт на собственик на куче. „Не глобите трябва да ни ръководят. Нека бъдем отговорни, това е моята молба. Отговорни и съпричастни”, призова столичният кмет.

 

Само за денонощие полицаите в Бургас обаче са засекли петима души с безотговорно поведение, които са нарушили карантината си.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Калин Сърменов: Тази криза се отрази, за съжаление наплив към театрите няма

В „София Тех Парк“, на открито, на 8-ми юни ще се играят първите постановки на Сатиричния театър. Силвия Лулчева, с представлението „Мъжът ми е виновен“, на 9-ти ще играем вътре в Сатиричния театър, на голяма сцена „Шеги на любовта“. Вечра през 15 минути минавах да гледам как вървят продажбите на …

Новини
За първи път изплатиха месец по-рано субсидии на розопроизводителите

ДФ „Земеделие“ преведе над 3,3 млн. лв. (3 387 522 лв.) по схемата “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период“, прилагана през 2020 г. За първи път финансова подкрепа за растителнозащитни дейности …

Новини
Франция сваля мерките: Отварят заведения, паркове, плажове, училища

Франция преминава към втората фаза на смекчаване на ограниченията, наложени заради COVID-19. От днес отварят кафенетата, баровете и ресторантите. В Париж вече са достъпни за посещения и парковете, пише БНТ. Франция обръща нова страница. Затворените от 15 март кафенета, барове и ресторанти отново работят от днес, дори от първите часове …