fbpx

За какво да следим при избора на раница

Новини
реклама

Как да изберем удобна и многофункционална раница?

Това е въпрос, който си задават много хора, които отчитат предимствата на този вид чанти, добиващи все по-голяма популярност на фона на модерния начин на живот. Преди да отговорим обаче на този основен въпрос, първо трябва да определите какво точно ще носите в раницата и с каква цел я купувате.

Всичко зависи от динамиката на живота ви. Можете да избирате сред огромно разнообразие на модели – за поход или за града, малки или големи, красиви и стилни, практични, функционални, какви ли не.

Според ролята си, раниците могат да бъдат разделени на няколко вида:

  • Туристически раници с обем над 120 литра.
  • Транспортни раници с обем над 80 литра.
  • Раници за ежедневието – около 10-30 литра.
  • Спортни раници
  • Раници за рафтинг
  • Раници за велосипед

Да разгледаме по-детайлно някои от най-популярните видове раници с помощта на колегите от Pohod.eu.

Стандартни градски раници

Най-голям интерес предизвикват така наречените градски раници. Те идват с различни размери и се отличават с ергономичната си форма и впечатляващо разнообразие от цветови вариации.

Стандартната градска раница може да бъде изработена от всякакъв качествен материал. Аксесоарът разполага с две удобни презрамки, меки странични вложки и твърд гръб. Идеалният обем е до 30 литра. Поради разширената функционалност и допълнителните опции, градската раница е удобна за използване и при бизнес или други пътувания.

Раници с една презрамка

Те са компактен формат на градска раница, с обем в рамките на 5-10 литра. Разполагат с една широка презрамка. Раницата – слинг се носи през рамо отпред и изглежда доста ефектно.

Транспортни раници

За да транспортирате, например, скъпо видео и фото оборудване с аксесоари, е по-добре е да закупите специална раница. Тези модели надеждно предпазват професионалното оборудване от прах, драскотини, механични удари и други повреди.

Дизайнерски характеристики на раниците

Всяка раница може да бъде изработена от различни тъкани. Тя притежава основна част, към която са прикрепени презрамки. Раницата е индивидуален аксесоар и затова е добре да бъде избрана в съответствие със конкретните специфични изисквания.

Най-важните неща, които да следите при избора са:

Твърдост на гърба

Дизайнът на гърба може да е по-твърд или анатомичен, който да следва извивките на гръбначния стълб. Дишащият анатомичен модел се счита за по-удобен.

Ширина и здравина на презрамките

Те трябва да бъдат с оптимална ширина, здравина и мекота. Дължината следва да може да се регулира.

Размерът на раницата

Колкото по-голям е обемът, толкова по-масивен ще е аксесоарът. Градските раници обикновено са три вида:

  • Малки – до 20 литра
  • Средни – 23-28 литра
  • Големи – 30-35 литра

*публикация

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Версии: Точно в 19 часа Трифонов ще извади разкрития за Бойко или ще обяви споразумение с него

реклама Снимка профил ФБ Вчера в пост в социалната мрежа Слави Трифонов обяви, че днес, точно в 19,00 часа ще каже и ще направи нещо много важно. Това заяви самият той в четвъртък. За 24 часа чухме невероятни версии, някои претоплени стари, други съвсем нови, трети от сферата на ненаучната …

Новини
ЕС одобри лекарството на Тръмп срещу коронавирус

реклама Снимка pixabay Има високи очаквания моноклоналните антитела да помогнат в борбата срещу коронавируса. Такива тела, произведени от Regeneron в САЩ, бяха използвани по време на лечението на Доналд Тръмп срещу коронавируса и изиграха важна роля при възстановяването му. Европейската агенция по лекарствата съобщи, че коктейлът от антитела на американската …

Новини
Ердоган праща туркиня в космоса и сонда на Луната

реклама Дойче веле, кадър видео туитър Съединените щати и Обединените арабски емирства събраха погледите на целия свят със своите мисии в Космоса. ОАЕ отбелязаха 50 години от създаването си, изпращайки сондата „Хоуп“ до Марс. А преди броени дни САЩ обявиха, че най-сложният ровър, изпращан някога на друга планета, е кацнал …