Всички официални празници и почивни дни през 2021 година

Новини
реклама

Снимка pixabay

За да планираме следващата година и пътуванията, които можем да имаме, е хубаво да знаем и кога са официалните празници и почивни дни за 2021 г. През следващата година ще имаме много поводи за почивка, празници и дълги почивни дни, в които да прекараме време със семейството си или да посетим мечтана държава, пише www.plovdiv24.bg. Даваме ви актуална информация за всички официални почивни дни и празници през 2021 година:

1 януари – Нова година винаги е ден, в който почиваме и хубавото през 2021 г. е, че този ден се пада петък, което означава, че ни очаква дълъг 3-дневен уикенд, за да се насладим на първите дни на новата година.

3 март – Националният ни празник, Освобождението на България от османска власт, е следващият почивен ден от годината, в който можем да почетем героите от този славен момент в историята. 3 март се пада сряда, което означава, че ще няма да имаме струпване на почивни дни.

2 май – Великден – тази година ще имаме много почивни дни около Великден и ще можем да празнуваме със семейство и приятели от 30 април до 4 май включително.

реклама

6 май – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия – веднага след Великден имаме един работен ден на 5 май, след което следва 6 май – отново официален празник и почивен ден. Ако си вземем 2 дни отпуска на 5 и 7 май ще можем да почиваме цели 10 дни без прекъсване или от 30 април до 9 май включително.

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май се пада в понеделник, което означава, че отново имаме струпване на 3 почивни дни, което ни дава възможност да планираме кратко пътуване и почивка извън града.

6 септември – Съединението на България – отново официален почивен ден в понеделник, с което си осигуряваме 3 поредни почивни дни, заедно с уикенда.

22 септември – Ден на независимостта на България – Денят на независимостта ще бъде в сряда на 22 септември, което ни дава малка почивка в средата на седмицата, която ще ни подейства освежаващо и разтоварващо, за да се заредим с нови сили за остатъка от работната седмица.

24, 25, 26 декември – Коледа – 24 и 25 декември през 2021 г. се падат събота и неделя, което означава, че почиваме първите 2 работни дни след уикенда. Това прави коледната ни почивка доста дълга – от 24 до 28 декември включително.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
РЗИ: В офиса с маски, дезинфекция и разстояние между служителите

реклама Снимка pixabay С тези засега препоръки излязоха от столичното РЗИ за овладяване на заразата. Препоръчва се и по възможност дистанционна работа или използване на маска в офисите, съобщават от пресцентъра на Столична община, цитирани от Стандарт. Осигуряването на дистанция от 1,5 метра между служителите в офисите, работните помещения и …

Новини
Нестандартни антиковид мерки: Забраниха продажбата на дрехи и електроника

реклама Снимка pixabay До нестандартни мерки прибягнаха властите в Уелс за ограничаване на заразата. Стоки, които не са първа необходимост са забранени за продажба, за да няма излишно шляене по магазините. Това решение предизвика недоволство сред местните жители, пише таблоидът „Сън”, цитиран от БГНЕС. Съгласно действащите нови правила, свързани с …

Новини
11
Борисов заразен с коронавирус

реклама Снимка ФБ За положителен тест за коронавирус съобщи Бойко Борисов в профила си във фейсбук.   Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо …