Времето през септември

Новини
реклама

Снимка pixabay

В началото на месеца ще е слънчево и в преобладаващата част от страната ще остане горещо с максимални температури достигащи до 36°. Към средата на първото десетдневие от северозапад на изток ще премине слабо изразено атмосферно смущение и на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

В периода на второто десетдневие температурите ще се понижат с няколко градуса, но ще останат около и малко над обичайните за периода. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.  Вероятност за динамика и промяна на времето с превалявания има около 18-и до 20-22 септември, когато и температурите относително ще се понижат.

Третото десетдневие ще започне относително сухо и спокойно. Вероятност за преминаване на атмосферни смущения с валежи има около 22-и, 26-и и в края на месеца, като сутрешните температури ще се понижават по-осезаемо.

По Черноморието остава все така сухо и топло, но вече без есктремни жеги. Температурата на морската вода се запазва около 25-27 градуса и времето ще е чудесно за море. Към края на месеца и тук ще се почувства промяната, която есента носи.

Очаква се средните месечни температури да бъдат около и малко над нормата, която за равнините е между 18° и 21°, за високите полета – между 15° и 17°, а за планините – между 3° и 8°. Най-високите температури през септември ще бъдат между 31° и 36°, а най-ниските – между 2° и 7°.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, а за планинските и припланинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.

На 22 септември в 13 ч. и 31 мин. настъпва есенното равноденствие и започва астрономическата есен.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Кунчев предлага удължаване на епидемичната обстановка с още 2 месеца

реклама Снимка ФБ Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване на извънредната обстановка до края на месец ноември. По думите му не се налага въвеждане на нови по-строги мерки. „Това, което очакваме, никак не е оптимистично, по три причини – стартът на училищата, започващата вълна в Южна …

Новини
Проф. Рачев прогнозира температурни летни рекорди в края на септември

реклама Кадър Нова ТВ По всички показатели целият септември е с типично лятно време. И днес в столицата беше много топло. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. „По отношение на климатологията септември си е есенен месец – слънцето изгрява по-късно, залязва по-рано и само до няколко дни ще …

Новини
1
Асансьор падна в Изчислителния център в Благоевград

реклама Снимка pixabay Ужасяващ инцидент е станал преди малко в Благоевград. Трима души са пострадали при пропадане на асансьор в сградата на Изчислителния център в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от novini.bg. Сигналът е подаден на тел. 112 около 11 часа. В частна болница е транспортирана млада …