Времето през август: Остава горещо с температури над 30 градуса

Новини

Посрещаме началото на най-отпускарския месец с типичната лятна жега. През изминалата топла нощ температурите в 3 сутринта бяха най-високи в районите на Пловдив и Сандански, където термометрите удариха 29 градуса. Днес отново ще е горещо, следобед температурите ще са от 31 до 36 градуса, най-високи – в ниските части на Горнотракийската низина и по поречието на Струма.

Атмосферата около и южно от Стара планина обаче е нестабилна с предпоставки за развитие на локални летни бури с краткотраен интензивен валеж, гръмотевици и градушки.

Около крайбрежието облачността ще е променлива с по-голяма вероятност да превали слабо до обяд. Температурите през деня обаче ще са високи от 27 до 29 градуса. Толкова ще показват термометрите и във водата. Вълнението ще е слабо, по-видимо по северните плажове.

В неделя сутринта и около обяд е възможно да превали тук-там из централните и източните райони. Жегата ще е малко по-поносима, но отново следобедните температури ще се колебаят около и над 30 градуса.

Следващата седмица времето ще е августовско и предимно слънчево и горещо. Дневните температури с малки колебания ще се въртят около 30 градуса. Нестабилност в атмосферата с условия за летни бури се очаква около средата на седмицата. Студеният фронт ще докара и риск от градушки.

Още в началото на месеца, около 5 август, ще има леко захлаждане, обясни климатологът проф. Георги Рачев.

loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Хороскоп за 10 август: Очаквайте неочакваното Лъвове, романтични трепети за Везни

Снимка pixabay lamqta.com Овен Днес на Вашия любим човек ще се прииска да си направи някакъв подарък, което е възможно да изисква от Вас някакви разходи във финансов или емоционален план. Постарайте се да не се сkъпите нито на едното, нито на другото, тъй като от проявената щедрост ще зависи …

Новини
От Германия: Не пътувайте до българското Черноморие

Златни пясъци и Варна, две от най-популярните парти дестинации на германските туристи, попаднаха в списъка с предупреждения за пътуване на Института „Роберт Кох“. Причината – силното нарастване на новите инфекции в десет нови региона на ЕС, пише www.burgas24.bg. Варна и „Златни пясъци“ са особено популярни сред германските туристи. Онези, които …

Новини
Италия запазва карантината за граждани, идващи от България

Снимка pixabay Остава в сила задължението за 14-дневна карантина за пътуващите до Италия, които в предходните 14 дни са пребивавали или преминавали транзитно през територията на България, Румъния и други трети страни От ограничителните мерки са изключени екипажите на транспортни средства; пътниците, извършващи летищни трансфери, както пътуващите, в определени случаи, …