fbpx

Време е България да разбере какъв човек е Стоичков от моята уста, обяви Стилиян Петров

Блиц Новини

Кадри бТВ: Време е България да разбере какъв човек е Стоичков, обяви Стилиян Петров

Стилиян Петров разчувств всички българи.

Легендарният ни футболист бе гост в „120 минути“ по бТВ и водещият го върна към битката с левкемията преди 11 години.

Светослав Иванов показа снимка на Стилиян и малкия му син в болницата.

„Беше на 6-ия месец от болестта ми, а през първата година лечението беше доста интензивно“, спомни си Стилиян.
„Моля, обърнете внимание на изражението, на твоето и на твоето дете, защото той този миг е много силен“, продължи журналистът.

„Доста хора не не осъзнават през какво преминаваш, когато се бориш за живота си, тогава осъзнаваш най-важните неща в живота, кое е важно, кое трябва да оценяваш, най-малките неща“, каза Стилиян.

„Това беше един от моментите, когато аз нямах правото и да виждам семейство си, единствено моята съпруга беше до мен, която е опора в живота ми. Съпруга, която лоялна и с невероятни човешки качества.

Съпруга, която може би изостави нейния си живот, живота на децата, затова аз да оцелея.

Това е един от моментите, в който може би за първи път видях децата си“, върна се назад в неприятния си период от живота Петров.

Той уточни, че през първите няколко месеца на лечението нямал право да се вижда с хора, особено с децата му, защото те носели вируси и бактерии, а неговата имунна система била слаба.

„Какво им каза, защото според мен ти си се опитвал да ги успокоиш, да ги накараш да вярват, да не губят. Имаш ли момент, в който осъзнаваше колко трудна битка е това“, попита Светослав Иванов своя гост.

„Бях на ръба психически от самото. Спомням си, с моята съпруга, когато обявиха диагнозата, след това имаше 24 часа, когато трябваше да изчакаме повторните изследвания от костния мозък, който трябваше да потвърди тази диагноза. Това може би беше най-дългата нощ в живота ни. Не мигнахме и двамата, имаше толкова много въпроси, които се задаваха, но много малко отговори“, призна Стилиян.

„Знаеш ли кое е най-лошото, че когато си баща и съпруг, трябва да показваш съвсем различно лице. Да показваш, че си този, който води, че ти се смелия, че ти имаш вярата, че ти си силния, но аз съм имал моменти и когато съм плакал, когато съпругата ми бе моята опора и ме е подкрепяла във всяко едно отношение. Опитвахме се пред децата да не го споделяме, да не говорим за тези неща и всеки път, когато идваха в болницата, се опитвахме да ги разведряваме с различни неща. Дори и за малкото време, които имахме време да прекараме заедно“, каза още Стилиян Петров.

Последният каза и още силни думи за своята съпруга Паулина.

„През първата година на лечението тя спеше до мен в стаята ми на едно ъглово легло. Хранеше се с моята храна. Уникална е като съпруга, с нея сме също като деца и приятели, и взаимно се допълваме“, добави една от иконите на родния футбол.

Иванов опита да върне Стилиян към болеста и с друг фотос от болницата, като допусна, че в този момент му съобщават, че е оздравял.

Стенли обаче го опроверга.

„Тук ми пеят „Честит рожден ден“. Всички се бяха събрали, но някои моменти не ги помня заради вливанията. Но ми дадоха кураж, и мъжество да продължа битката, както и всички други хора“, уточни Петров.

Стилиян говори и за мача на Надеждата, който той организира на 6 септември от 17 часа.

Светослав Иванов разкри, че срещата ще се предава пряко по BTV ACTION и поиска да разбере кои са големите звезди, които ще участват и веднага ли са приели поканата.

„Ще дойдат Рой Кийн, Робер Пирес, Юри Джоркаеф, Ашли Ънг, от българските звезди Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Мартин Петров и много други. Приеха веднага, дори не трябваше да им обяснявам за какво е, какво точно трябва да се прави. Те знаят моята мисия. Ще ви дам един пример. Христо Стоичков, един от най-големите български футболисти, просто не ми даде да му обясня за какво става на въпрос, какви са дейтайлите около мача, кога трябва да се пътува. Единственото, което ми каза, беше: 6-и, колко часа, там съм. Така реагираха и другите звезди“, каза Стилиян Петров.

Блиц Новини
Билалов се предложи на млада участничка, после я подведе

Кадри: БТВ Билалов се предложи на млада участничка, после я подведе Интересна игра в „Стани богат“ направи варненката Мария Митева. „Честно казано, малко се шашнах от нейната визитка. Учила е в Лион, учила е в Сорбоната, после и в Бразилия, накрая и в Мексико. Там е работила като спасител на …

Блиц Новини
Маските във Фермата паднаха: България избра

Кадри БТВ: Маските във Фермата паднаха: България избра Един от двата отбора категорично вече има зрителската симпатия. Причината не е във физическите дадености, а в морала. Драматична битка на арената на „Фермата“ се проведе между Елбетица и Канатица. Мотивацията за победа на отбора от „Ада“ бе по-голяма и това помогна …

Блиц Новини
Огорчиха Злати Йочев: Никога няма да съм като Хекимян

кадри bTV: Огорчиха Злати Йочев: Никога няма да съм като Хекимян Златимир Йочев най-после в прав текст каза отношението си към Антон Хекимян. Това преди него направиха Светослав Иванов, Николаос Цитиридис, а за Мария Цънцарова отдавна се знае, че много много не му се кефеше. Рожденият ден на водещия на …

error: Content is protected !!