fbpx

Еврейска организация обвини Орлин Горанов в антисемитизъм заради цитат в „Последният печели“

Новини
25
външна реклама

кадър БНТ

Софийска ложа „Кармел“ на еврейсктата организация Б’ней Б’рит отправи обвинение в антисемитизъм към известния певец Олрин Горанов заради думи, които той цитира като водещ на предаването „Последният печели“ по БНТ.

Недоволството е за момент в телевизионната игра, в който беше задеден въпроса: „Кой голям шахматист има еврейски корени“. Единият от участниците отговори правилно – Боби Фишер. След това Орлин Горанов цитира антиеврейско изказване на Фишер:

външна реклама

“Евреите не обичат да работят. А това е едно от нещата, което евреите много мразеха в Хитлеровите концентрационни лагери.Никога не е имало газови камери. Това са глупости! Но когато отидете в лагера, там има надпис : Арбайт махт фрай. Но евреите не вярват на това. Те вярват , че вие трябва да свършите цялата работа, а те прибират печалбата. Това е проблемът с евреите.“

„В предаването „Последният печели“, излъчено на 23.02.2021 г., водещият Орлин Горанов си позволи в най-гледаното телевизионно време да изрецитира безкритично един антисемитски пасквил, с който засегна не само всички евреи, но и поруга паметта на унищожените в лагерите на смъртта по времето на Холокоста.
Убедени сме, че подобни прояви са в разрез с толерантния характер на обществото ни. Толерантността, обаче, не е константна даденост, а, напротив, е нужно ежедневно да бъде препотвърждавана и защитавана с активни действия“, заявиха в отворено писмо представителите на Б’ней Б’рит.
Те настояват отговорните институции – ПРБ, СЕМ, БНТ – да приложат необходимите мерки за санкциониране на този акт, както и да не допускат употреба на реч на омразата в национален ефир.

 

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...

Може би не трябва да влага изрази с политически характер! Мисля, че има сценаристи?!

Би трябвало да се отчете, че не го е казал злонамерено, а е цитирал буквално един голям шахматист. Самият Фишер вероятно ке е пошегувар със собствената си народност. Тайната на Евреите не е в тарикащина да се използува труда на другия, а в това че Евреите полагат големи усилия и изискват много във възпитанието на децата си. Който не вярва, нека прочете за Норберт Винер, как е станал гений. Другите народи позволяват повече волност на децата си. Това обяснява защо повечето научни гении и откриватели са от Еврейски произход
В България, преди превратът 1989 год., се отдаваше твърде много за образованието, да имаш библиотека с книги бе много престижно. Самия народ уважаваше начетените. От 30 години насам, водеща роля във възпитанието е печеленето на повече пари. Затова има много пробойни в управлението на всички нива.

Защо евреите винаги се засягат от истината ? Те не уважават други общности и народи. Такъв им е бита и начина на живот. Що се отнася до полагането на физически труд всеизвестно е че те всячески го избягват. И да те гледат да обират само парите……

Браво! Все някой трябваше да изкаже това, което кратко, но изчерпателно сте изложили.
Болшинството от по младото ни поколение е незрящо, невиждано това, защото не го познава. Общата и тясна образованост до точно цитирания ,,преврат“ бяха на висота. Кой възпита, кой внуши на следващите поколения, да нямат обзор за
действителността от миналото.

Евреин селянин няма. Както и арменец. Техните професии са златари, часовникари, занаятчии – хора от чаршията. И в това няма нищо лошо. А Боби Фишер помним как се „изцепваше“ и по други теми.

Това е цитат и смятам,че всичко е точно.Не корете Горанов велик е.

Ако и в Горанов търсите компромати значи наистина сме лош матирал !
Големите , честните чисти души трябва да се пазят!
Не виждате , че в предаването се рее интелект, толерантност,отношение и…,,!

Моля Ви, не пипайте Орлин Горанов! Той е един изключително еродиран и етичен водещ! С удоволствие гледам воденото от него предаване!

НЕ пипайте Горанов!
Те пък еврейте винаги са жертва!

Руски евреин в разговор ми каза:Където има евреин винаги има конфликт.

Ами ей другари евреи! Къде се намирате вие? В коя държава живеете? Световна публична тайна е, че вие сте мъзелива нация и сте само по “доходните професии“ Ходете си в родината, ако имате такава и оставете Орлин. Той е висока летва за вас!!!

Тези хора обичат само парите и себе си! Отблъскващо шовинистични и алчни. За тях всички други религии са низши; те не уважават другите, а пък реват до небесата с оплаквания от антисемитизъм. И считат, че цял свят им е виновен заради холокоста. В голяма степен сами са си виновни.

Никой не отдаде голямо значение на цитата на думите на Боби Фишер, докато някаква неизвестна за мен до сега организация ( ложа ??? ) не предизвика скандала. Сега всеки започва да се задълбочава в проблема и започва да чете и да се образова по темата. Този скандал не е от полза за българските евреи, както и за всички българи и държавата ни. Някой който провокира скандала има полза и е много жалко, че Кошлуков се вързва по този дилетански начин. Ако искаме да се заяждаме, скандал може да излезе от всеки втори въпрос в това предаване, но участниците и зрителите са достатъчно интелигентни да не падат на такова ниво.

Не е справедливо да се жертва един харизматичен и прекрасен човек като Орлин Горанов заради една глупост, заради нещо казано от евреин за евреи. Някак си ми писна толкова години вече да ни навират в очите Холокоста. Има толкова други световни драми, с толкова други народи и с много повече загинали. Те ореваха света да се правят на специални и страдални. Хайде де! Малко мярка във всичко! И като толкова са страдали от холокоста, какво да кажем за медицинския Холокост в момента, който сами си причиняват. Не ги смятам за богопомазана нация и не може до края на света да се занимаваме с тях.

25 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
НС задължи премиера да се яви и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост

външна реклама Кадър видео ФБ Парламентът задължи премиера Бойко Борисов да дойде на следващото заседание на Народното събрание на 21 април и лично да представи плана за възстановяване и устойчивост. Мая Манолова от ИМВ внесе проекта на решение, след като стана ясно, че министър-председателят е в отпуск и няма да …

Новини
Президентът Румен Радев ще проведе консултации в понеделник с политическите сили

външна реклама Снимка профил ФБ В съответствие с Конституцията, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 45-ото Народно събрание, преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях, съобщи Нова ТВ.   Предвидените в Конституцията консултации с …

Новини
Тошко Йорданов по адрес на Борисов: Джипко Бибитков не дойде в парламента за пореден път

външна реклама Кадър видео БТВ С доста нападки, подвиквания и подмятания върви заседанието на НС. Най-бурни реакции предизвика точката от дневния ред за искането Бойко Борисов да се яви и да даде обяснение за Плана за устойчивост и развитие на България след коронакризата, пише Актуално. В дебата се стигна до …