fbpx

Връщат всички ученици в клас от 18 януари

Новини
реклама

Снимка МОН

Трябва да мине една пълна седмица на присъствено обучение и да се проследи развитието на ситуацията преди да вземем решение за връщане на големите класове в час. Тази седмица ще се обсъди дали е възможно това да стане след 11 януари, но е по-вероятно това да стане след 18-и. Това каза образователният министър Красимир Вълчев, пише Монитор.

Ситуацията може да се подобри, може да се влоши, заради празниците или новия щам. Ако се подобри, ще пристъпим на режим на редуване – една част от учениците да са вкъщи, една в класните стаи”, каза Вълчев.

Просветният министър уточни, че заповедта му, с която учениците от 5-и до 12-и клас ще учат в електронна среда до 31 януари, е съобразена със заповедта на здравния министър, според която се преустановяват присъствените занятия до края на месеца „Това бе означава, че големите ученици ще бъдат на електронно обучение до 31 януари”, каза Вълчев и допълни, че ще се решава седмица за седмица.

Следващата седмица от 11 януари обаче ще бъдат разрешени някои дейности – държавните изпити по професия, олимпиади, които не могат да са онлайн.

реклама

Днес в класните стаи трябваше да се върнат 247 000 ученици от първи от четвърти клас, като много малък процент от техните родители са подали заявления малчуганите да продължат да учат онлайн. „От общо 1300 подадени заявления за преминаване към електронно обучение 704 са на ученици от 1-4 клас.”, посочи Вълчев. Той обясни, че се наблюдава и обратното движени и една част децата, които са подали заявления в началото на годината за онлайн обучение, вече се връщат към присъственото.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев е на посещение в столичното 143-то ОУ „Георги Бенковски”. Той ще разговаря с учителския екип в първия ден, в който децата от първи до четвърти клас се връщат отново в училище.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Клоп: Не се притеснявайте за нас, вървим в правилната посока

реклама Снимка профил инстаграм Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп, заяви че той и футболистите му могат да извадят много поуки след загубата от „Манчестър юнайтед“. Германецът допълни, че знае върху какво трябва да се работи в състава, за да бъдат решени проблемите. „Резултатът не е този, който искахме и това …

Новини
Препоръчват планирана бременност не по-рано от 3 месеца след преболедуване от Ковид-19

реклама Снимка pixabay Руското министерство на здравеопазването препоръчва на жените да планират бременност не по-рано от три месеца след прекаран коронавирус. Тази предпазна мярка се налага поради рискове от усложнения за плода от препаратите, използвани по време на лечението. Тази информация е включена в актуализираните инструкции за бременни жени, родилки …

Новини
Проф. Андрей Чорбанов: Вече започва да сработва колективният имунитет

реклама Кадър видео БНТ Серотипът на вируса от Великобритания е с две основни мутации и че трябва да се знае, че през различните етноси и групи вирусът се движи по различен начин, което се дължи на специфичната среда, която осигурява генофондът на даден етнос. „Вече започва да сработва колективният имунитет… …