fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ

Зрителите и феновете на Стани Богат видяха нещо, което се случи за първи път в телевизионната игра, а най-доволен от създалата се ситуация остана Георги Шиваров, който си тръгна с 2000 лева повече. Георги се занимава със статистически данни, обича да говори за развитието на света и се интересува от художествена гимнастика. Той е изкачил и два вулкана – Етна и Везувий.

Преди обаче да започне да задава въпроси, Михаил Билалов реши да повиши настроението сред публиката и каза на играча, че има има съобщение от италианската полиция, че е откраднал нещо от Везувий. Това наложи Шиваров да обяснява, че е слязъл долу с три камъка, но му взели единия и останал с два, което провокира Билалов да го попита: „Ако всички отидем на Везувий и крадем камъни, как ще остане?“

„Ще остане и ще изкара още“, отговори с усмивка Жоро.

Очаквано, той не срещна проблеми с отговорите на първите три въпроса, а за този за 1000 лева бе попитан: „Кой музикант е работил като учител, има шест деца, 20-годишен опит в йога, производител на вино е и защитава Амазония“? – Мик Джагър, Стинг, Ед Шийрън, Елтън Джон.

Георги изключи възможността Джон да е баща на шест деца, а после започна да разсъждава и обърка годините на Джагър и Стинг, като заяви, че първият е на 70, а втория – на 80. В крайна сметка реши да използва 50 на 50 и при останали Стинг и Джон, правилно маркира първата опция.

Участникът заключи сумата от 1500 лева, като за нея бе запитан: „Коя международна организация се състои от страни, които по-рано са били част от СССР?“, с възможности МЕРКОСУР, ОАЕ, АСЕАН и ОНД. Шиваров елиминира ОАЕ, но не знаеше отговора и затова извика на помощ полицая Веселин Петров. Той обаче даде да се разбере, че не може да му помогне и съжаляваше, че не го е повикал на предния въпрос. Тогава играчът се обади на приятеля си Мирослав Йовчев, който за негово съжаление също остана безмълвен.

В този напрегнат момент Шиваров се сети, че е чувал за ОНД, заложи на тази възможност и продължи напред.

Последвалия въпрос за 2000 – „Какви по националност са куклите на Седемте бога на щастието, вдъхновили създателите на руската матрьошка“? – Японски, Френски, Турски или Американски, се оказа най-лесния за Георги и той позна, че първата възможност е вярната.

Шиваров бе на висота и на въпроса за 3000 лева: „Кое химическо съединение се използва за разтворител при химическото чистене“? – Алкиглицерол, Тетрахлоретилен, Нитробензол, Етанол. Участникът маркира втората опция и се оказа прав, с което постави началото на драмата за вечерта.

До нея се стигна след въпроса за 5000 лева: „До каква степен достига крал Чарлз III, който е първият британски престолонаследник с университетска диплома“? – Доктор по философия, Магистър по изкуствата, Бакалавър по археология и Специалист по военно дело.

Георги първо се поколеба между първата, третата и четвъртата възможност, но после изглежда се примири, че не знае отговора и обяви, че спира играта си по БТВ. Това обаче изобщо не се хареса на Билалов, който го попита дали решението му е сериозно и не му ли се играе още. С което съвсем обърка участника, който изведнъж си промени мнението и призна, че иска да играе, но така и не събираше смелост да го направи.

Тогава водещият му даде пет секунди, за да си помисли, и Георги рискува, като заложи на Магистър по изкуствата. Той аргументира мнението си с това, че изкуството е тачено от англичаните и те са влагали доста средства и усилия за развитието му. За радост на Шиваров рискът се оказа оправдан и играчът вече имаше сигурна сума от 5000 лева. Докато пък пишеше новия чек, след като скъса стария, Билалов определи отговора като неочакван за него.

Въпросът за 10 000 лева бе: „Столицата на коя античното царство се е намирала на територията на днешния алжирски град Константин“?, с възможности Картаген, Лидия, Киликия и Нумидия. Георги припомни, че Картаген е разрушен от римляните и посипан със сол, за да не бъде издигнат нов град, но си нямаше идея за другите опции и бе категоричен, че мисли да се откаже.

Този път Билалов не опита да го разубеждава и поиска да посочи отговор вече извън играта. Георги заложи на Киликия, но щеше да сбърка, тъй като правилният отговор бе Нумидия. Така той спечели 5000 лева благодарение на намесата на водещия при предпоследния въпрос.

БТВ
Най-хазартният играч впечатли в „Стани богат“

Кадри: БТВ Тази вечер зрителите видяха най-хазартния играч в „Стани богат“. Става дума за Димитър Солаков, който показа страхотни знания и завидно спокойствие. Той се занимава с фотография и видеа, участва и в ултрамаратони с пресечено бягане. Живее във Вонеща вода, където е роден и Филип Тотю, а мустакът на …

БГ звезди
Велико Търново на бунт срещу „Дяволското гърло“2: Никой местен няма да направи това!

кадри Нова телевизия Премиерата на продължението сериала „Дяволското гърло“, наречено „Есента на демона“, предизвика огромен интерес. Много от зрителите са във възторг от първия епизод, който събира отново героите на Теодора Духовникова и Владо Карамазов, но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Паралелно с това се появиха …

Блиц Новини
Диско Дарко и Етно Гала са модерните Пижо и Пенда

кадри Нова телевизия Едно от нещата, които правят Гала една от най-големите звезди на българската телевизия, е талантът за избор на визия според случая.  На 1 март водещата на „На кафе“ даде пореден пример как се прави това. Гала се появи в студиото с ансамбъл, който е модерната версия на …

error: Content is protected !!