Видео показа нервна ситуация с кола и протестиращи от блокадата във Варна

Новини
реклама

видео и кадри: Веселин Маринов

Видео, публикувано в Ютюб, показва какво точно се е случило при опит на жена от Русе да премине през блокадата на протестиращите през Община Варна в четвъртък. Около обед автомобил почти навлезе в палатковия лагер, след което с намесата и на полиция, беше върнат.

Кадрите показват как колата се опитва да премине през блокираното кръстовище, но е спряна от един от най-активните участници във варненския протест Павел Спасов.

Сцената става на пешеходна пътека в бус лентата.

Той първо сяда пред колата, после се обляга на капака. При това действие жената зад волана дава газ. В този момент Спасов започва да вика полицаите, които охраняват общината.

Следва диалог между протестиращите и жената, при който тя доста нервно обяснява, че не е от Варна, а от Русе и не знае откъде да мине, както и че е била до болница в морския град. Протестиращите от своя страна и казват защо е блокирано кръстовището и я карат да даде назад. Жената отказва, защото „не знаела как“ и защото била „блондинка“.

„На вас кой ви плаща? Колко ви плащат?“, напада тя словесно протестиращите. Точно в този момент идват полицаи и потушават трупащото се напрежение.

 

От пресцентъра на ОД МВР – Варна в четвъртък събощиха, че при опита на жената да се мине през не се е стигнало до инцидент. Веселин Маринов не е съгласен с това твърдение. Ето какво пише той:

„Жената не е спряла веднага след като е видяла палатковия лагер, както ще видите в следващото видео. Вероятно не става въпрос за объркване, а е умишлена провокация. Данните на присъстващите бяха събрани от полицията, поради жалба от госпожата за възпрепятстване на свободата и на движение“.

Маринов подчерта, че за подадената срещу протестиращите жалба информацията е само неофициална. Така или иначе, унифирмените служители са събрали данните им.

 

 

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
57,753 млрд. лева държат българите на депозити в банките

реклама Снимка Вихрогон В края на август 2020 г. депозитите на неправителствения сектор в банките са 88.847 млрд. лв. (80 на сто от БВП), като годишното им увеличение е 8.9 процента, съобщава Българската народна банка. Депозитите на нефинансовите предприятия в края на август са били 27.547 млрд. лв. (24.8 на …

Новини
Слави Василев, политолог: Президентът обяви, че ще предложи промени в Конституцията и ще излезе нова политическа формация

реклама Снимка ФБ „Президентът Румен Радев ще предложи промени в Конституцията и след това ще излезе нова политическа формация на хоризонта, която ще припознае целите на този стратегически документ”, заяви пред БНР Слави Василев, който който беше в екипа на държавния глава. „Това вероятно ще стане до края на септември …

Новини
Правителството удължи извънредната епидемиологична обстановка

реклама Снимка pixabay Пpaвитeлcтвoтo yдължи извънpeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa c двa мeceцa – дo 30 нoeмвpи. Kaтo пpичинa ĸaбинeтът изтъĸнa фaĸтa, чe „пaндeмиятa oт СОVІD-19 пpoдължaвa дa пpeдcтaвлявa тeжĸa извънpeднa cитyaция, cвъpзaнa c oбщecтвeнoтo здpaвe в нaциoнaлeн и cвeтoвeн мaщaб“, пише Факти. Πpипoмнямe, чe минaлaтa ceдмицa глaвният дъpжaвeн здpaвeн инcпeĸтop дoц. …