fbpx

Видео показа нервна ситуация с кола и протестиращи от блокадата във Варна

Новини
реклама

видео и кадри: Веселин Маринов

Видео, публикувано в Ютюб, показва какво точно се е случило при опит на жена от Русе да премине през блокадата на протестиращите през Община Варна в четвъртък. Около обед автомобил почти навлезе в палатковия лагер, след което с намесата и на полиция, беше върнат.

Кадрите показват как колата се опитва да премине през блокираното кръстовище, но е спряна от един от най-активните участници във варненския протест Павел Спасов.

Сцената става на пешеходна пътека в бус лентата.

Той първо сяда пред колата, после се обляга на капака. При това действие жената зад волана дава газ. В този момент Спасов започва да вика полицаите, които охраняват общината.

Следва диалог между протестиращите и жената, при който тя доста нервно обяснява, че не е от Варна, а от Русе и не знае откъде да мине, както и че е била до болница в морския град. Протестиращите от своя страна и казват защо е блокирано кръстовището и я карат да даде назад. Жената отказва, защото „не знаела как“ и защото била „блондинка“.

реклама

„На вас кой ви плаща? Колко ви плащат?“, напада тя словесно протестиращите. Точно в този момент идват полицаи и потушават трупащото се напрежение.

 

От пресцентъра на ОД МВР – Варна в четвъртък събощиха, че при опита на жената да се мине през не се е стигнало до инцидент. Веселин Маринов не е съгласен с това твърдение. Ето какво пише той:

„Жената не е спряла веднага след като е видяла палатковия лагер, както ще видите в следващото видео. Вероятно не става въпрос за объркване, а е умишлена провокация. Данните на присъстващите бяха събрани от полицията, поради жалба от госпожата за възпрепятстване на свободата и на движение“.

Маринов подчерта, че за подадената срещу протестиращите жалба информацията е само неофициална. Така или иначе, унифирмените служители са събрали данните им.

 

 

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
България затваря временно границите си за пътуващи от определени държави

реклама Снимка профил ФБ Със заповед на здравният министър Проф. д-р Костадин Ангелов се забранява влизане на територията на България от трети страни, за срок от 1 декември до 31 януари: I. Въвеждам временна забрана за влизане на територията на Република България, считано от 1.12.2020 г. до 31.01.2021 г. както …

Новини
НСИ очаква рекордно висока смъртност у нас през тази година

реклама Снимка pixabay „За 2020 година нашите прогнози са, че ще има между 120 и 125 хиляди починали лица в страната. Миналата година са били 108 хиляди.“ Общата смъртност в страната е започнала да нараства спрямо предходната година още от края на юни. Оттогава се повишава променливо, а от няколко …

Новини
Акад. Богдан Петрунов: Мерки трябва да има поне 2-3 години, въпреки наличието на ваксини

реклама Кадър видео Нова ТВ Той предупреди, че Ковид-19 няма да приключи скоро. „Коронавирусът много по-малко мутира, но мутациите са много сериозен проблем за съставянето на ваксината. Проблемът е, че хората не спазват мерките“, отсече той цитиран от „Ретро„. Рано е да се говори за ваксина срещу коронавируса, такава все …