Веселин Марешки се закани да прави блокади, за да защити нормалния живот на гражданите

Новини
реклама

Снимка фейсбук

Не съм на блокадата и милиони българи не са. Почвам да живея с мисълта, че живеем в друг свят, а не този, който е реалният. Всички социологически агенции, дори и червените, показват 50 на 50 процента разделение заради властта, а 95% от българите не подкрепят блокадите на улици. Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, без да цитира конкретни социологически проучвания.

Ще изчакаме още 1-2 седмици и ако тази ситуация продължи, ще блокираме някоя медия със същите искания – оставка на правителството, на президента, на всички, които се сетите. Ще мятаме домати и яйца, закани се Марешки. И попита пред Нова телевизия – какво са виновни гражданите на Варна, че им блокират живота? По същата логика, по която някои граждани биват замеряни на „Орлов мост“, уточни лидерът на „Воля“.
Може да блокираме примерно централата на Христо Иванов с искане за оставка на президента! Разбирате ли колко е абсурдно – да блокираш нещо и да протестираш за друго, уточни Марешки. „Тези, които блокират, всъщност помагат на правителството да се бетонира“, смята той. На въпрос колко души да очакваме на улицата при протестите на „Воля“, Марешки не пожела да говори за числа, но уточни, че по негово мнение изразява позицията на по-голямата част от българите. „Ще видим колко са тези граждани, които имат обратната гледна точка – че това, което се случва, е една анархия и „стани да седна“, каза Марешки.

И призова протестът да изхвърли такива като Христо Иванов, като Мая Манолова и Александър Томов-Лупи. „Всеки има право на мирен протест, да изразява своята позиция“, подчерта Марешки. „Мисля, че даваме много светъл пример и очаквам хората да ни дават все повече подкрепа“, убеден е лидерът на „Воля“.

Що се отнася до темата „Маджо“, Марешки попита защо Христо Иванов иска да говори по темата зад камера, а на „Росенец“, „с подготвените сценки“, е искал всички камери да го снимат. За финал Марешки не се съгласи с изследванията, че има 0,5% подкрепа и заяви, че не иска да участва в политика, където всичко е шуробаджанащина. „Хората искат прагматични действия, които веднага да ги усещат в реалния живот“, каза лидерът на „Воля“. Според него, социологическите изследвания, които дават повече подкрепа на други спрямо „Воля“ – Слави Трифонов, Мая Манолова, Христо Иванов, не са обективни.

„Много лесно мога да си вдигна подкрепата – всички тези се натискат за властта, аз не се натискам за властта, за разлика от всички останали“, коментира Марешки, според който е достатъчно да дадеш хиляди левове да си вдигнеш рейтинга и това, по думите му, е публична тайна. „Имам достатъчно пари и мога да си го позволя това нещо, но не мисля, че е честно”, заяви Марешки.

Той разказа, че „една социологическа агенция“ дошла в офиса му и му казала, че имала 5,5% и след като не си платил, на следващия ден имал рейтинг 3,5%. „Чувал съм оферти от 40 000 лева на изследвания, накрая съм стигал до 10 – 15 000 лева”, каза лидерът на „Воля“. „Не искам да си плащам, за да ми правят фалшив пиар. Ако хората харесват това, което правя за тях, ще продължа да го правя – ако не, ще живеят по същия начин, както досега“, завърши той.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дариткова за доклада на ЕК: Споменават ни чак на десета страница

реклама Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg кадър: новини.бг ЕК оценява усилията на България да се справи с корупцията, която е световен проблем. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова на пресконференция на партията. Тя подчерта в доклада на ЕК за върховенството на закона в ЕС страната ни …

Новини
Сачева: За всички пенсионери – по 50 лв. бонус до март догодина

реклама Снимка ФБ Очаква се пенсионерите да получават добавка към пенсията от 50 лева до март месец догодина. Това каза социалният министър Деница Сачева след заседанието на ресорната парламентарна комисия. Вчера премиерът обяви, че допълнителни пари за пенсионерите ще има, докато има пандемия. Днес Деница Сачева обясни, че според статистическите …

Новини
МЗ: Удължава се автоматично срокът на ТЕЛК решенията до края на февруари

реклама Снимка pixabay Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане. В момента извънредна епидемична обстановка в страната е обявена до 30 ноември, включително. Това означава, че срокът на всички експертни решения на ТЕЛК, …