fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ: Велик Стоичков помогна на Канна Рачева в труден момент в Испания

Много интересна история бе разказана в сутрешния блок на БТВ на живо днес.

Всеки ден от 6 до 7 ч. дежурните за деня от екип обсъждат актуални теми.

Тази сутрин в БТВ на живо това бяха спортният журналист Петър Бакърджиев, водещият на новините Ивайло Везенков, синоптичката Натали Трифонова, климатологът проф. Георги Рачев и лицето на сутрешния блок – Златимир Йочев.

След като обсъдиха това, че българинът Орлин Велев работи в екипа на Илон Мъск за полета на най-голямата и мощна ракета, създавана някога – Starship на компанията Space X, проф. Рачев припомни, че български „мозъци“ са част от най-големите проекти в технологичния свят.

Тук се включи и Петър Бакърджиев, който разказа история за продължаващото уважение към легендата на българския футбол Христо Стоичков.

„Може ли само нещо да кажа за един българин. Понеже ти говориш за тези умни хора.

Един българин продължава да властва в целия свят. Канна Рачева (бел. ред. дългогодишна репортера в БТВ) беше в Испания на екскурзия и вчера ми разказваше.

Била е в Андалусия и опитала нещо на английски да се разберат. Тя каза, че в Испания отказват много-много да говорят английски, искат да си говорят на испански.

„Попитаха ни от къде сме, аз казах от България. И те грейнаха с думите „Булгаро“ и „Стойков“ и всички врати се отвориха за нас“.

Представяте ли си? 30 години по-късно.

Тя говори за Малага, което е в Южна Испания, а той е играл горе в другата част на Испания. И така, гледайте какво нещо“, не сдържа вълнението си Бакърджиев.

Стоичков игра два пъти във футболния гранд Барселона – първо от 1990 до 1995 г., а след това от 1996 до 1998 г. Има пет шампионски титли на Испания, като най-големият му успех е спечелването на Купата на европейските шампиони през 1992 г. Заради силните си изяви със синьо-червения екип и фурора на България на световното по футбол в САЩ през 1994 г. Камата получава заслужено наградата „Златна топка“.

Уважението към него както в Испания, така и на много места в света, продължава да е много голямо, което става ясно и от случилото се с Канна Рачева.

БТВ
Билалов стана и си тръгна след този отговор в „Стани богат“

Кадри: БТВ Изключително добра игра в „Стани богат“ направи Стефанка Бънкова. Тя бе представена като търговски представител в международна компания, като има и три издадени книги със стихове и разкази. Жената мина безпроблемно през първите пет въпроса за сигурна сума от 500 лева, а инерцията й продължи и при следващите. …

Блиц Новини
Боби Лазаров изкара ангелите на Цънцарова

кадри bTV: Боби Лазаров изкара ангелите на Цънцарова Отдавна е известно, че синоптикът на bTV Боби Лазаров има подчертан интерес към Космоса, както и към всички феномени дори и само потенциално свързани с него. По време на раздумката на екипа на сутрешния блок той буквално накара колегите си да настръхнат …

Блиц Новини
Зрителите унищожиха Игри на волята: Виолета е Боби Михайлов

кадри Нова телевизия: Зрителите унищожиха Игри на волята: Виолета е Боби Михайлов “В една седмица падат Виолета и Боби Михайлов. Има шанс за бъдещето на нашите деца!”, този коментар във Фейсбук предизвика истински фурор сред феновете на “Игри на волята”. Автор на репликата е специалистът по строителство Самуил Симеонов, който …

error: Content is protected !!