fbpx
Блиц Новини

Кадри: БТВ: Велик Стоичков помогна на Канна Рачева в труден момент в Испания

Много интересна история бе разказана в сутрешния блок на БТВ на живо днес.

Всеки ден от 6 до 7 ч. дежурните за деня от екип обсъждат актуални теми.

външна реклама

Тази сутрин в БТВ на живо това бяха спортният журналист Петър Бакърджиев, водещият на новините Ивайло Везенков, синоптичката Натали Трифонова, климатологът проф. Георги Рачев и лицето на сутрешния блок – Златимир Йочев.

След като обсъдиха това, че българинът Орлин Велев работи в екипа на Илон Мъск за полета на най-голямата и мощна ракета, създавана някога – Starship на компанията Space X, проф. Рачев припомни, че български „мозъци“ са част от най-големите проекти в технологичния свят.

Тук се включи и Петър Бакърджиев, който разказа история за продължаващото уважение към легендата на българския футбол Христо Стоичков.

„Може ли само нещо да кажа за един българин. Понеже ти говориш за тези умни хора.

Един българин продължава да властва в целия свят. Канна Рачева (бел. ред. дългогодишна репортера в БТВ) беше в Испания на екскурзия и вчера ми разказваше.

Била е в Андалусия и опитала нещо на английски да се разберат. Тя каза, че в Испания отказват много-много да говорят английски, искат да си говорят на испански.

„Попитаха ни от къде сме, аз казах от България. И те грейнаха с думите „Булгаро“ и „Стойков“ и всички врати се отвориха за нас“.

Представяте ли си? 30 години по-късно.

Тя говори за Малага, което е в Южна Испания, а той е играл горе в другата част на Испания. И така, гледайте какво нещо“, не сдържа вълнението си Бакърджиев.

Стоичков игра два пъти във футболния гранд Барселона – първо от 1990 до 1995 г., а след това от 1996 до 1998 г. Има пет шампионски титли на Испания, като най-големият му успех е спечелването на Купата на европейските шампиони през 1992 г. Заради силните си изяви със синьо-червения екип и фурора на България на световното по футбол в САЩ през 1994 г. Камата получава заслужено наградата „Златна топка“.

Уважението към него както в Испания, така и на много места в света, продължава да е много голямо, което става ясно и от случилото се с Канна Рачева.

външна реклама
Блиц Новини
Кадри от дрон над София: България не помни такава опашка под дъжда

кадри Фейсбук/Георги Господинов, Манол Пейков: България не помни такава опашка: Извикаха полиция Докато по върховете на родната политика и в прокуратурата на България се разиграват грозни и обидни сцени, в сърцето на столицата ни се случва нещо невиждано и изключително красиво. Дни наред хора извиват огромни опашки на Панаира на …

Блиц Новини
Навръх 1 юни Децата при Мира и Виктор го казаха най-добре: България не заслужава това!

кадри Нова телевизия: Навръх 1 юни Децата при Мира и Виктор го казаха най-добре: България не заслужава това! В Деня на детето българските депутати решиха да се държат като инфантилни хулигани и почти успяха да провалят един от най-хубавите дни в годината. Физическите и словесни сблъсъци в парламента възмути всички, …

Блиц Новини
Почна със 150 лева заплатка, а днес е на върха в България, майка й обясни как

Стопкадри Нова Тв: Почна със 150 лева заплатка, а днес е на върха в България, майка й обясни как Луиза Григорова е любимка на много българи. Това е разбираемо, тъй като все пак е красива и известна актриса. Нейната майка обаче също се е реализирала в живота. Близо 30 години …

error: Content is protected !!