Вдигат всички пенсии с еднакъв процент и дават ваучери за храна на всички с пенсия до 369 лева

Новини
23
реклама

Снимка профил ФБ

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, потвърди днес в Добрич, че 50-те лева към пенсиите  остават до края на месец март и предложението за 300 лв минимална пенсия остава.

„Имаме и други предложения, като едното е от последните няколко дни. То е свързано с това пенсиите да се увеличат с еднакъв процент, а на тези, които са с най-ниски пенсии – до 369 лева, говорим за около 340 000 души, да се раздадат ваучери за храна. Все още какво ще бъде окончателното решение е рано да го предпоставяме”, коментира Сачева. По думите й това, което ще опита да убеди народните представители при приемането на бюджета е, че ще е по-добра комбинацията между социално подпомагане и социално осигуряване, пише dobrichonline.com.

реклама

Различният процент на увеличение на различните видове пенсии е довел до много негативни реакции. „Ние сме много гъвкави и чуваме винаги гласовете на хората и на експертите, така че в момента на масата има и други предложения, едно от тях е тези до 369 лева да получат допълнително ваучери за храна, така че да им помогнем именно в момента на кризата”, каза още социалният министър Деница Сачева.

Предложението, което е направило Социалното министерство е да няма такъв процент, който да е различен за различните пенсии, а да бъдат подкрепени хората през Социалното подпомагане с ваучери за храна, като индикативния размер предстои да бъде уточнен в следващите дни.

реклама
loading...

Нека министър Сачева обясни ще влизат ли вдовишките надбавки при разглеждане размера на пенсиите.Ако съпругът ми е жив,моята пенсия ще се води с размер 322 лева и съответно ще ми се дадат ваучери макар и да получава той тавана. Сега надбавката от 100 лв,аз няма да получа помощ.Не е редно да се събира моята пенсия с надбавката.Съгласни ли сте?

и аз питам ЗАЩО СЛАГАТ ВДОВИШКАТА НАДБАВКА КЪМ ПЕНСИЯТА НЕ Е ПРАВИ
ЛНО

Пак неравенства! Майка ми с 40 г трудов стаж и 390 лв пенсия няма да има ваучери, а тези с 4 мес, стаж ще получат 369 лв пенсия и ваучери! Е, защо човек да работи тогава?

Така е справедливо! По-добрият вариант, но какъв ще е процентът, следва да е поне 10!

Ами друго ще защото размера на пенсията е пропорционален на осигурителните вноски
Ти какво искаш: аз да внасям два пъти по голяма сума от теб и накрая на теб и мен по 50 лева
Глупак ли съм да внасям 2 пъти повече от теб

Само за хляба,защото гладно не се стоии и при мен е още по зле защото в малките градове рядко те осигоряват както трябва -като не ти изнася си отивай и нямаш избор.
Нима не се знае от по горните че е така.

От кога и с колко процента ще се увеличат пенсиите.Ваучерите за храна за колко лева ще са и
от кога

Обаче тези 300 или 700лв са получени на базата на това което си внесъл в осигурителната система, откъде накъде ще ни изравняват. В 2008 година бяха преизчислени пенсиите точно поради различната база от която се тръгва но се запази индивидуалният принос. Всеки може да се жалва за всичко но моля стига с тая уравниловка.

Анонимен не е правилно. Защото тези които вземат над 400 ля пенсията им расте, а тези под 400си остават пак със малките пенсий въпреки, че имат над 37г трудов стаж

Съгласна съм,но определената сума за повишение да бъде равномерно разпределена.Всеки си е взел заслуженото при първоначалното пенсиониране.Процентното увеличение винаги облагдетелства високите пенсии

Най после един точен и умен коментар и аз мисля така,Дано някой управляващ го прочете

Това не е вярно!!!!Всички, които са пенсионирани до 2008г. са ощетени жестоко.! Колко пъти се повдига въпросът за преизчисляване, но не стана. Освен годините трудов стаж, има значение и какво си работил? Какъв принос имаш и към държавата, категорията труд, как и с колко си се осигурявал?!? Стига с тези уравниловка!!!

Съгласна съм с Тотка много умен коментар е направила че при пенсионирването всеки си е получил заслуженото.Сеганяма какво да се сърят тези големите пенсии , хората които вземат малки пенсии не значи чене са работили те също имат голям трудов стаж но тогава така са ни осигурявали !

Пенсията не се определя само от стажа,а и от осигурителните вноски.Защо са тези индивидуални коефиценти!Най справедливо е да се преизчислят всички пенсии с действащата база в момента-тя е някъде около 1060 лв.

Какво се получи сега? Минималната пенсия надмина
пенсиите близки до 250.00 и 300.00 лв. „Има голяма разлика от 15 г. и 40 г . трудов
стаж. Всичко отива по „дяволите“.

Точно така се получава, скоро минималната пенсия ще стане по – голяма от моята за 37 години стаж.

Това не е вярно!!!!Всички, които са пенсионирани до 2008г. са ощетени жестоко.! Колко пъти се повдига въпросът за преизчисляване, но не стана. Освен годините трудов стаж, има значение и какво си работил? Какъв принос имаш и към държавата, категорията труд, как и с колко си се осигурявал?!? Стига с тези уравниловка!!!

tezi koito imat do 369 leva chte poluchat valcheri a tezi s 370.50 st ne kato slojich valcheritwe tezi s po malkata pensiq che nadxvarlqt tezi s 370 leva pak nepravda trqbva pogolovno preizchislqvane .nestiga che nqmat staj a i chte poluchat deistvitwelno poveche.

23 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Валери Симеонов съди Слави Трифонов за 30 000 лева, но не успя. Съдът потвърди: Лидерът на НФСБ взел пари за нощувки на граничари

реклама кадри: 7/8 тв, „Вихрогон“ Валери Симеонов на практика е получавал държавни плащания за нощувките на военни, които са охранявали границата ни с Турция. Това твърдение, изказано от Слави Трифонов през 2017-а година, е потвърдено от Върховния касационен съд. На 22 октомври негов състав не допусна делото на Симеонов срещу …

Новини
Фандъкова: Затваряме дискотеките и баровете в София, препоръчваме студентите да учат дистанционно

реклама кадър: БНТ В последните дни София влезе трайно в „червената зона“ с постоянен ръст на броя заразени, това призна във кметът на столицата Йорданка Фандъкова в пост във Фейсбук. По тази причина баровете, клубовете и дискотеките в София ще бъдат затворени за две седмици, считано от утре. Заедно с …

Новини
Българският лекарски съюз настоява: Затворете дискотеките и всички мачове – без публика

реклама илюстрация Pixabay Затваряне и спиране на посещенията в нощни заведения и дискотеки; всички колективни и индивидуални спортни мероприятия, по време на които не може да бъде осигурена необходимата дистанция и спазване на противоепидемичните мерки, да се провеждат без публика. Тези две мерки настоява да бъдат приложени веднага Българският лекарски …