fbpx

Въвеждат „зелен“ коридор за възрастните хора за влизане в магазините

Новини
реклама

Снимка pixabay

Здравният министър проф. Костадин Ангелов препоръча на хората да не се тестват за коронавирус ако нямат симптоми. Без симптоми обичайно резултатът бил отрицателен. Той инспектира УМБАЛ „Св. Анна“ – София за създадената организация за работа в условията на COVID-19.

Тя е една от болниците в София, в които има новосъздаден пункт за триаж на пациенти и за тестване за COVID-19. Пунктът се намира срещу входа на Спешното отделение на болницата.

Такива ще бъдат поставяни в големите столични болници и в държавни болници в страната. В София такива има пред „Пирогов“, „Александровса болница“, болница „Света Екатерина“.

реклама

„Доволен съм от цифрата на излекуваните днес“, каза проф. Ангелов. „Ремдесивир“ в страната има, увери още здравният министър.

Последният тест от миналата седмица ми е отрицателен. Нямам температура, сега ми бе измерена. Трябва да сме отговорни към себе си и своите близки, подчерта Ангелов.

Нямаме логистичен проблем и проблеми с леглата в София, обясни Ангелов. Проф. Костадинов заяви, че скоро ще бъде въведен „зелен“ коридор за възрастните хора за пазаруване в магазините.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Мис България 2020 Радинела Чаушева: Затворете телевизиите за 2 седмици и ще настъпи мир

реклама Снимка инстаграм „Вместо заведенията, ще настане голям мир и спокойствие, ако затворим телевизиите за 2 седмици“, обяви Радинела Чушева, пише HotArena. реклама Подобни възгласи се чуха още през пролетта, когато хората предозираха с твърде много негативни новини по медиите. реклама loading…

Новини
Борисов нареди да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите

реклама Снимка профил ФБ   Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната. Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на …

Новини
Паническа атака или инфаркт – симптоми, които се припокриват

реклама Снимка pixabay Ако човек има чувство на непреодолим страх, това може да е признак както на паническа атака, така и на инфаркт. Други симптоми, които се припокриват при тези състояния, включват гадене, задух и болка в гърдите. Струва си обаче да се обърне внимание на факта, че болката в …