fbpx

Васил Гюров: Полицаи разкриха на нарушител с джет кой е пуснал сигнал срещу него

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

Служителите на реда са дали на нарушителят с джета дори информация за бащата на спасителя. Това е скандално.

Вместо да помагат на хората, които са в опасност, служители на реда дават информация на нарушителите, като разкриват самоличността на тези, които подават сигнали на тел. 112. На човекът с джета, който многократно нарушава правилата на плаж „Корал“, е съобщено къде живее морският спасител, обадил се, за да предупреди за риска някой да пострада. Това каза пред Нова телевизия музикантът Васил Гюров. Наскоро той помогна на давещи се в морето баща и дете.

външна реклама

 

Музикантът разказа и как е помогнал на давещите се баща и дете на плаж „Корал“.

13 август за малко не се оказа фатален за тях. Виковете им били чути от Васил Гюров, който бил на плажа да посвири на китара.

„Беше късно и нямаше спасители. Добре, че имаше на плажа други хора, благодарение на които извадихме това момче заедно с баща му. Влязохме със сърф дъска. Успяхме да ги задържим. Доста тежко бе състоянието им. Бяхме трима души и ги качихме на дъската“, разказва известният музикант.

„Линейката нямаше как бързо да стигне дотук. Трябваше да бъдат носени до пътя. Заради оградата няма достъп до плажа“, добавя той.

„Дъното на плаж „Корал“ е много опасно, защото има подводни скали, образуват се водни коридори. Когато има голямо вълнение, се получава течение навътре. Плажната ивица е дълга около 800 метра и е редно да има поне пет-шест спасителни поста. В момента са само двама“, каза Гюров.

„12-годишното дете е влязло да се къпи в петък вечерта при мъртво вълнение. Това е станало след работното време на спасителите. Бащата се спуска след него, за да го спаси“, каза пък кореспондентът на бТВ Лора Стаматис.

Васил Гюров пък уточни, че първо се е опитал да помогне на давещите се с въже от спасителния пост. „Видяхме, че няма как да станат нещата, защото двама души няма как да бъдат издърпани. Трябваше да избираме на кого да помогнем. С една от сърф дъските обаче успяхме да ги спасим. Трудно беше да ги качим върху нея и да ги държим, защото бащата беше доста тежък“, уточни музикантът.

„Десетина минути се опитвахме да излезем от водата, защото мъртвото течение дърпаше навътре. Вълните бяха големи“, добави той.

„Докато се разхождах в гората с кучето си, чух викове. Притичах до плажа и се включих в операцията по спасяване, когато вече бяха натоварили хората на сърфа. Течението беше много силно. Влязох във водата с още един сърф и успяхме с помощта на въже да изкараме хората“, каза пък сърфистът Никола Манолов.

“Тези хора бяха изцяло посинели. Бяха в безсъзнание. Ако не ги бяха натоварили бързо върху сърфа, щеше да е фатално. Случвало ми се е пет-шест пъти да вадим хора. Васко пък има поне 10 такива случая“, добави той.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

Около 500 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Дeницa Caчeвa: Cpeднaтa пeнcия y нac щe e 510 лв. и тoвa e дeмoтивиpaщo

външна реклама Снимка профил ФБ Oтнocнo ceгaшнoтo yвeличeниe, пoлoвинaтa oт бългapcĸитe пeнcиoнepи щe пoлyчaвaт минимaлнa пeнcия в paзмep нa 370 лeвa, a cpeднитe пeнcии щe бъдaт oĸoлo 510 лeвa нa пeнcиoнep. Cpeднoтo yвeличeниe e c 64 лeвa нa чoвeĸ. Πpиeти ca и дoпълнитeлни 3 милиoнa лeвa в дъpжaвния бюджeт, c …

Новини
Кристиан Костов: Няколко пъти опитаха да ме убият с нож

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Аз се гордея, че съм българин. Любовта, която получих след „Евровизия“ е безценна. За мен е важно да се развивам и избрах този път.“ Момчето, което впечатли света с гласа си – Кристиан Костов, в откровено интервю по Нова, в което показва по-различна светлина. …

Новини
Рачков пред Лора Крумова: Чувствам се влюбен и щастлив

външна реклама Кадър видео Нова ТВ Димитър Рачков за първи път говори за връзката си с по-младата си приятелка Анита пред Лора Крумова. Двамата дълго време държаха връзката си в тайна. „Чувствам се влюбен и щастлив. Какво повече?“. „Не съм правил голям рожден ден от 39-тата си годишнина. Поканих около …