fbpx

Васил Гюров: Полицаи разкриха на нарушител с джет кой е пуснал сигнал срещу него

Новини

Кадър видео Нова ТВ

Служителите на реда са дали на нарушителят с джета дори информация за бащата на спасителя. Това е скандално.

Вместо да помагат на хората, които са в опасност, служители на реда дават информация на нарушителите, като разкриват самоличността на тези, които подават сигнали на тел. 112. На човекът с джета, който многократно нарушава правилата на плаж „Корал“, е съобщено къде живее морският спасител, обадил се, за да предупреди за риска някой да пострада. Това каза пред Нова телевизия музикантът Васил Гюров. Наскоро той помогна на давещи се в морето баща и дете.

външна реклама

 

Музикантът разказа и как е помогнал на давещите се баща и дете на плаж „Корал“.

13 август за малко не се оказа фатален за тях. Виковете им били чути от Васил Гюров, който бил на плажа да посвири на китара.

„Беше късно и нямаше спасители. Добре, че имаше на плажа други хора, благодарение на които извадихме това момче заедно с баща му. Влязохме със сърф дъска. Успяхме да ги задържим. Доста тежко бе състоянието им. Бяхме трима души и ги качихме на дъската“, разказва известният музикант.

„Линейката нямаше как бързо да стигне дотук. Трябваше да бъдат носени до пътя. Заради оградата няма достъп до плажа“, добавя той.

„Дъното на плаж „Корал“ е много опасно, защото има подводни скали, образуват се водни коридори. Когато има голямо вълнение, се получава течение навътре. Плажната ивица е дълга около 800 метра и е редно да има поне пет-шест спасителни поста. В момента са само двама“, каза Гюров.

„12-годишното дете е влязло да се къпи в петък вечерта при мъртво вълнение. Това е станало след работното време на спасителите. Бащата се спуска след него, за да го спаси“, каза пък кореспондентът на бТВ Лора Стаматис.

Васил Гюров пък уточни, че първо се е опитал да помогне на давещите се с въже от спасителния пост. „Видяхме, че няма как да станат нещата, защото двама души няма как да бъдат издърпани. Трябваше да избираме на кого да помогнем. С една от сърф дъските обаче успяхме да ги спасим. Трудно беше да ги качим върху нея и да ги държим, защото бащата беше доста тежък“, уточни музикантът.

„Десетина минути се опитвахме да излезем от водата, защото мъртвото течение дърпаше навътре. Вълните бяха големи“, добави той.

„Докато се разхождах в гората с кучето си, чух викове. Притичах до плажа и се включих в операцията по спасяване, когато вече бяха натоварили хората на сърфа. Течението беше много силно. Влязох във водата с още един сърф и успяхме с помощта на въже да изкараме хората“, каза пък сърфистът Никола Манолов.

“Тези хора бяха изцяло посинели. Бяха в безсъзнание. Ако не ги бяха натоварили бързо върху сърфа, щеше да е фатално. Случвало ми се е пет-шест пъти да вадим хора. Васко пък има поне 10 такива случая“, добави той.

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БТВ
БТВ „утрепаха“ зрителите си с поета на Слави

кадри bTV БТВ изненада зрителите си с доста скучно за зрителите интервю с бившия депутат от ИТН и дългогодишен сценарист на Слави Трифонов Ивайло Вълчев. В коментарите някои зрителите го определиха като „най-безсмисленото интервю, което е излъчвано в българския телевизионен ефир напоследък“. външна реклама В предаването „Лице в лице“ той …

БГ звезди
Любимата на Джино Бианкалана му каза „да“

Снимка: Джино Бианкалана, Инстаграм Риалити героят Джино Бианкалана изпитва истинско щастие в последно време. Той пусна снимка в социалните мрежи, на което се вижда как е коленичил пред любимата си Кристиана Канева с пръстен в ръка. „По дяволите! Тя каза „да“, пише към снимката двукратният победител в „Биг брадър“. Двамата …

БГ звезди
Вдовицата на Илия Павлов в опасна близост с Антонио Бандерас

Снимка: Дарина Павлова, Инстагам Дарина Павлова публикува снимка с популярния холивудски актьор Антонио Бандерас. Вдовицата на бившия бос на „Мултигруп“ Илия Павлов е постнала кадъра, за да честити рождения ден на испанеца, който навърши 62 години. Покойният й съпруг бе роден само четири дни преди Бандерас – на 6 август …

teknoloji haberlerihaberler

error: Content is protected !!