Ваня Григорова, КТ „Подкрепа“: Не искаме 2600 евро минимална заплата, а увеличение с 20 евро

Новини
реклама

кадри: bTV/“Вихрогон“

Минималната работна заплата е иснтрумент на макроикономическата политика. Предложихме замразяване заради реалностите през 2020 г.- намаляването на ръста на БВП, намаляване на инфлацията и забавен ръст на средната работна заплата.

Това заяви в сутрешния блок на bTV изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов. 

„Заради забавеното увеличение няма защо минималната заплата да се замрази. Не можем да си позволим за пореден път да замразим минималното увеличение. Достатъчно заплатите изостават от тези в Европа“, каза Ваня Григорова, икономист и представител на КТ „Подкрепа“, пише Novini.bg.

„Ако увеличим минималната заплата до 2600 евро, то заетостта ще падне с 80%, ще има бум на сивата икономика и спад на БВП с над 80%“, разкри Иванов от АИКБ.

„Искаме не 2600 евро минимална заплата, а увеличение с 20 евро. Увеличава се основно средното, но не и минималното възнаграждение“, каза Григорова.

„Минималната работна заплата влияе пряко върху заетостта, а тя ще падне“, завърши Добрин Иванов.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
6
Разследването приключи: Обвиняемият за гибелта на Милен Цветков карал с около 99 км/ч

реклама Снимка ФБ Софийска градска прокуратура приключи действията по разследването на катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков. Досъдебното производство е за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението, информира БНТ. Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение днес държавното …

Новини
Нови правила за работното време и извънредния труд гласят депутатите

реклама Снимка Вихрогон Нови правила за формиране на работното време и заплащане на извънредния труд планират да приемат депутатите. Те разглеждат на първо четене промени в Кодекса на труда. Промените ще засегнат почти всички заети. Новите предложения предвиждат: Увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа; увеличаване на времето …

Новини
24 май вече е ден на „българската“, а не „славянската писменост“

реклама Изображение гугъл мапс Депутатите приеха на първо четене предложението на патриотите 24 май да бъде определен като Ден на българската писменост и култура и така да отпадне определението „славянска“. 73-ма депутати гласуваха „за“, 4 „против“ и 34 се въздържаха. Предложението мина с подкрепата на ГЕРБ, която дойде неочаквано в …