fbpx

Валери Симеонов: Поведението ни е отговорно, отнесохме негативите заради ГЕРБ

Новини
външна реклама

Кадър видео Нова ТВ

„Ако зависи от мен, ГЕРБ по-скоро не са нашите единствени партньори в едно бъдещо правителство, защото отнесохме негативите на чекмеджетата. Следващото управление на България ще бъде от широка коалиция, която няма да е само от две партии. Няма нищо по-принципно от идеята за обединение между хора, които припознават родолюбието. Работили сме с ВМРО и ВОЛЯ и не виждам никаква изненада”.

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в сутрешния блок на Нова тв възможността за нова коалиция с ГЕРБ, ако поредното обединение на националистите (този път във формат НФСБ, ВМРО и „Воля“) влезе в парламента. Миг след това Симеонов все пак реши да уточни – че няма предвид невъзможна коалиция с ГЕРБ. Имал предвид само, че следващото управление на България ще е от повече от две партии.

външна реклама

Обиждало го определението, че новите стари „патриоти“ щели да са „патерица“ на ГЕРБ.

„Бих казал, че не е патерица, а гьостерица, която играеше по гърба на Борисов“, смята Симеонов, визирайки коалиционните отношения в кабинета „Борисов 3“.

Иначе самонареклите се „патриоти“ можело да работят с всички, в т. ч. със Станислав (Слави) Трифонов. Изключение Симеонов направи само за ДПС и в този контекст даде заявка, че отново можем да станем свидетели на грозните сцени със саморазправа с възрастни жени на границата с Турция, пристигащи у нас, за да гласуват.

„Тия баби обръщат политиката в България! Точно те! Пратени с рейса и отиват да гласуват. Ако трябва, пак ще бъдем там, ако трябва – пак ще блокираме рейсовете, ако трябва – пак ще ги връщаме. Криворазбрана съпричастност. Сакън!“, даде заявка Симеонов.

Той отрече поредното обединение на националистите, заявено като „Българските патриоти“, да е безпринципен механичен сбор само и само да влязат отново в парламента.

„Няма нищо по-принципно от това тези, които припознават патриотизма, да се обединяват. Седем години сме работили с ВМРО. Ако не бяха решили сами да се явят, щяхме да сме заедно“, заяви. Припомни и, че с „Воля“ също са работели.

Припомняме, че в предния парламент ВМРО и НФСБ изключиха „Атака“ от коалицията. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки пък почти нямаше изказване от парламентарната трибуна, с което да не иска оставката на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Публична размяна на реплики имаше и между Симеонов и Марешки. Въпреки това ВМРО се яви сама на вота на 4 април, обосновавайки решението с искане на организациите на партията, а Марешки и Симеонов се припознаха един друг и се явиха заедно.

По повод старите вражди и исканата от Марешки оставка на Каракачанов, днес лидерът на НФСБ заяви: „Това е било в определени моменти“.

Може би има дефицит на новини

Симеонов бе попитан за заявката на „новите патриоти“ за прекратяване на междуинституционалните войни – това означава ли поощрявате ли действията на служебния кабинет на президента Румен Радев.

„Малко е притеснителна заявката на това правителство за мащабни реформи, не е избрано за това. Не виждам защо трябваше да бъдат сменени всички министри и всички областни управители. Областните управители нямали никакво отношение към изборите, не влияят. Можеше да бъдат оставени. За два месеца новите няма да научат къде са кабинетите на заместниците им“, заяви лидерът на НФСБ по отношение на представителите на държавната власт на местно ниво (които всъщност играят роля в организацията на вота).

След което бе попитан за зараждащия се скандал с подслушвани от ДАНС и ДАТО опозиционни политици преди изборите през април в контекста на едно изказване на Радев от изминалите дни – че службите не служат на България, а на политически лица. То бе направено по повод факта, че шефовете на службите се оказаха в отпуск за времето на мандата на служебния кабинет, че и отвъд.

„Не мога да приема такива констатации. Много ми е интересно кога г-н Радев, президентът, е разбрал, че не служат на държавата. Те досега бяха под негов контрол. Кога го разбраха, че са подслушвани, вчера ли го разбраха? Защо сега се изкарват (тези данни)? Защо досега е мълчал? Може би има дефицит на новини.

„Влизаме в цикъл на изкарване на компромати. Това не е модел на новите управляващи, винаги е било така. Това е някаква балканска практика“, заяви Симеонов.

Тук трябва да се уточни, че и ДАНС, и ДАТО са агенции под шапката на Министерския съвет и не са били „досега“ под тази на държавния глава.

По отношение на заявката за „нулева толерантност към корупцията“ в контекста на изнесените данни от т.нар. комисия Манолова, Симеонов заяви:

„Това просто ми прилича на статия от жълт вестник“.

След което сподели виждането си: „Абсолютно задължително трябва да се помага на бизнеса. Трябва да се помага на всички, които извършват законен бизнес. На всички“.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
1
„Барометър“: ГЕРБ ще бие на изборите

външна реклама Кадър видео Нова ТВ „Барометър“, който тотално не позна миналите избори, излезе с ново проучване, което отново дава категорична победа на ГЕРБ. На фона на динамично променяща се обстановка нагласите за гласуване търпят леки промени, но прогнозите отново са за шест-седем партии в следващия парламент и несигурност в …

Новини
Експерт: Единствената ни завършена магистрала „Тракия“ е най-смъртоносна в света

външна реклама Снимка pixabay „Магистрала „Тракия“, единствената завършена магистрала в България, има повече жертви, отколкото жертвите на всички останали магистрали. Няма в целия свят магистрала, в която в рамките на 3 години да загинат 100 човека“, сподели инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студиото на „България сутрин“ …

Новини
Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29

външна реклама Снимка Bulgarian-Air-Force В какво състояние е записващото устройство и може ли да даде информация за това какво точно се е случило ще стане ясно по-късно през деня, когато се очаква служебният военен министър Георги Панайотов да даде брифинг. Това научи NOVA от източници в министерството на отбраната. външна …