fbpx

В САЩ се появиха още по-заразни щамове на Корид-19 от британския

Новини
външна реклама

Снимка pixabay

Появата на тези нови щамове вече беше прогнозирана в началото на януари от работната група на Белия дом, която предупреди, че може да има „американски вариант“.Това са два нови варианта на SARS-CoV-2, които са дори по-заразни от този, появил се във Великобритания в края на миналата година. Това е заключението, до което са стигнали изследователите от Северна Америка, според заключенията на публикувано в сряда ново предварително проучване.

Първият от щамовете е мутирал по подобен начин на мутацията, която се е разпространила в цялото Обединено кралство, но другият е невиждан досега вариант, който е станал доминиращ само за няколко седмици в Калъмбъс, столицата на щата Охайо, пише Дарик.

външна реклама

Дан Джоунс, един от участниците в изследването и професор по патология в Държавния университет в Охайо, увери, че „щамът в Калъмбъс има генетичната основа на подобни случаи, които сме изследвали, но той представя три мутации, които биха означавали много важна еволюция“.

Ограничаването на мобилността няма да е достатъчно за спиране на случаите на зараза. Експертът добавя, че този нов вариант увеличава „предаваемостта в сравнение с предходните варианти“ и предупреждава, че мерки като ограничаване на движението няма да бъдат достатъчни, за да се предотврати разпространението на този нов щам.

Според изследванията тези два нови варианта произхождат от мутации в Съединените щати и не са внесени от други страни от март насам, когато учените започнаха задълбочено изследване на коронавируса, усилие, което се ускори през последните седмици заради разпространението на щамовете. Изследването, което тепърва ще бъде оценено от научната общност, както всяка подобна разработка, потвърждава, че коронавирусът е във фаза на значителни промени в генетичния си състав и затова е все още рано да се определи степента на заразност на откритите нови щамове.

По отношение на това дали вече одобрените ваксини, като тези на Pfizer / BioNTech и Moderna, ще бъдат ефективни срещу тези варианти, участниците в изследването посочват, че все още е твърде рано да се знае дали те реагират или не.

 

В Съединените щати се прибавят между 200 000 и 300 000 нови положителни случаи всеки ден, с повече от 4000 смъртни случая.

Тези два нови щама с произход от САЩ се присъединяват към южноафриканските, британските и двата бразилски, които се появиха през последните седмици. Поради тази причина комитетът на Световната здравна организация (СЗО) ще се срещне спешно този четвъртък, за да анализира тези нови варианти, които касаят властите по света и които също са умножили инфекциите в почти всички части на планетата.

Превод и редакция: DarikNews

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Днес рожден ден празнува Волен Сидеров

външна реклама Роден е в Ямбол през 1956 г. Има по-голям брат доц. д-р Пламен Сидеров, математик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Сидеров завършва Техникума по полиграфия и фотография в София. Преди 1989 г. работи като фотограф в Националния музей за литература в София. Народен представител в 40, 41, …

Новини
„Росенец“ вече официално е плаж

външна реклама Снимка ФБ След като Министерството на туризма констатира през миналата година, че пясъчната ивица в „Росенец“, в непосредствена близост до т. нар. летни сараи, е плаж, Агенцията по кадастър извърши замервания и изготви специализирана карта за морски плаж. Плажът в „Росенец“, за който имаше масов протест през миналото …

Новини
ДПС няма да подкрепи кабинет на партиите, загубили изборите

външна реклама Кадър видео Нова ТВ ДПС имахме възможност още вечерта след изборите да изразим нашата оценка за изборите. Ние разчитаме вота на българите като ясно изразена воля за промяна. Да спрем омразата, разделението, арогантността в политиката. Да възстановим политическата нормалност, демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността. …