fbpx

В Разградско домашните птици са под карантина. Пълна забрана да излизат извън двора

Новини
реклама

Изображение гугъл мапс

Заради нарастването на случаите на птичи грип по дивите птици в Западна Европа и очакваната им миграция, включително и към България, забраняват на стопаните в област Разград, отглеждащи домашни птици да ги пускат извън двора, а водоплаващите – във водоеми, обитавани от диви и прелетни пернати.

Ограничението е част от превантивните мерки срещу птичия грип, разпоредени от Областната епизоотична комисия, съобщиха от Областна администрация, пише Дарик.

реклама

Сред другите предприети мерки са дезинфекция на влизащите и излизащите превозни средства в птицевъдните ферми, ползване на лични предпазни средства от персонала, предпазване на фуража от контакт със свободно живеещи птици.

Собствениците на птицевъдните ферми и стопаните се задължават да уведомяват обслужващия обекта ветеринарен лекар или кмета при завишена заболеваемост или смъртност при птиците.

Разпоредено е също да се проведат незабавно заседания на Общинските епизоотични комисии и да се набележат конкретни мерки, за да не се допусне заболяването да засегне птицевъдството, което е силно развито в региона.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
От пътна полиция предупреждават: Глобите се плащат само по сметка, посочена във фиша

реклама Снимка piuxabay Не се допуска заплащане на глоба чрез пари в брой на мястото на извършване на нарушението или проверката предупреждават от Пътна полиция. На сайта им е качена информация как става плащането на глобите, както и списък на най-често допусканите грешки при попълване на документите. Как могат да …

Новини
Заведенията отварят след 20 февруари

реклама Снимка pixabay На продължила няколко часа среща в Министерство на здравеопазването между ресторантьори и ресорни министри съгласие не е постигнато. Ако не получим решение до края на седмицата, което да е в наша полза, следващия понеделник ще отговорим с решение от наша страна, заяви Ричард Алибегов пред журналисти, пише …

Новини
При виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайници веднага вземете мерки

реклама Снимка pixabay Много признаци показват, че артериалното налягане не е в норми. Атмосферното налягане, емоциите, температурите на въздуха и други външни условия могат да му повлияят да падне или да се вдигне. Виене на свят, шум в ушите, изтръпване на крайниците – всичко това е, че кръвното ви е …