В Пловдив шефът на КНСБ поиска увеличение на заплати и пенсии от догодина

Новини
реклама

Кадър видео www.plovdiv24.bg

„Трябва да се харчи, за да стимулираме потреблението“, каза пред журналисти Пламен Димитров пред журналисти в Пловдив.

„КНСБ иска 20% увеличение на заплатите и бюджетните системи, на тези които не са получили увеличение през последните месеци“, заяви Пламен Димитров, президент на КНСБ пред журналисти в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

„Направена е подписка от всички работещи в домашния социален патронаж в Пловдив. Подписали са се 54 души и искат 15% увеличение на заплатите.

Разликите между заплатите стават сериозни, и от общините – също искат увеличение.

реклама

Нашето предложение пенсиите да се вдигнат не само с 50 лева, а от 1 януари 2021 година да се увеличат постоянно с 5 и 10 процента. Върху 250 лева, минимална трябва да се сложат 5%. Това ще струва над милиард лева. От 2021 трябва да се увеличи коефициентът на стажа и да се увеличат пенсиите. Проблемът е и с втората пенсия е – да се отменят 5-те години, жените трябва да правят своя избор, за да могат да виждат какво им дава НОИ и пенсионният фонд. Трябва да се увеличава коефициентът на стаж. Има много общински предприятия, които искат и чакат своето увеличение. Когато всички получават различни заплати се очаква реакция“, каза още Димитров.

Проблемът със заплащането го има и във ВиК Пловдив, където получават до 800 лева заплати, който проблем трябва да бъде решаван. В Медицинския университет заплатите също изостават.

„Бизнесът има нужда от финансови средства. Нашите няколко милиарда, които сме похарчили, са нищо с 25 милиарда, които Германия е похарчила“, коментира президентът на КНСБ.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
РЗИ: В офиса с маски, дезинфекция и разстояние между служителите

реклама Снимка pixabay С тези засега препоръки излязоха от столичното РЗИ за овладяване на заразата. Препоръчва се и по възможност дистанционна работа или използване на маска в офисите, съобщават от пресцентъра на Столична община, цитирани от Стандарт. Осигуряването на дистанция от 1,5 метра между служителите в офисите, работните помещения и …

Новини
Нестандартни антиковид мерки: Забраниха продажбата на дрехи и електроника

реклама Снимка pixabay До нестандартни мерки прибягнаха властите в Уелс за ограничаване на заразата. Стоки, които не са първа необходимост са забранени за продажба, за да няма излишно шляене по магазините. Това решение предизвика недоволство сред местните жители, пише таблоидът „Сън”, цитиран от БГНЕС. Съгласно действащите нови правила, свързани с …

Новини
11
Борисов заразен с коронавирус

реклама Снимка ФБ За положителен тест за коронавирус съобщи Бойко Борисов в профила си във фейсбук.   Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо …