fbpx

В Германия ограничават контактите само до един приятел по избор

Новини
реклама

Кадър видео инстаграм

В Германия, след голям скок на новоинфектираните, случаите на COVID-19 на дневна база достигнаха до плато и все още са твърде висок брой. Затова се планира контактите извън работното място и училищата да бъдат ограничени до само едно домакинство.

Германският канцлер Ангела Меркел ще предложи днес нови противоепидемични мерки в опит да избегне пълно затваряне на бизнеси и училища, съобщават медиите в страната, цитирани от Офнюз.

Предложенията включват маски във всички училища, по-малък брой ученици в клас и драстични ограничения в социалните контакти.

реклама

Ако премиерите на 16-те германски провинции одобрят мерките, те ще включват и забрана за частни празненства до Коледа.

Децата и младежите ще избират само един приятел, с когото могат да се срещат извън училище.

За да могат училищата да останат отворени възможно най-дълго, канцлерството предлага също класовете да бъдат разделени на две фиксирани групи.

Предвижда се всеки човек с дори леки симптоми като течащ нос или настинка, да се изолира за 5 до 7 дни, докато симптомите не отшумят.

В понеделник Германия обяви нови 10 824 случая на коронавирусна инфекция за последните 24 часа.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Отиде си световно известният оперен певец Камен Чанев

реклама Снимка: operaplovdiv.bg Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус. Той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора. Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера, припомня БНР. Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това …

Новини
Безлов: Българите искат силен лидер, а не демократично управление

реклама Кадър БТВ В доклада на центъра „Демокрацията в България – все още крехка след три десетилетия преход“, експертите представят данните от своите проучвания, че след 30 години преход 45 на сто предпочитат силен и решителен лидер. 57 на сто от запитаните са заявили, че вярват, че нищо няма да …

Новини
Калин Сърменов: Театрите са едно от най-защитените пространства

реклама Снимка профил ФБ След влизането в сила на мерките от петък, затварят и всички места, където има възможно струпване на хора като кина, галерии и музеи и се преустановява провеждането на концерти до 21 декември. Като изключение са посочени театрите, които могат да продължат да работят, стига публиката да …