fbpx

В Германия без новогодишни празненства, ограниченията остават до пролетта

Новини
реклама

Снимка pixabay

Ресторантите и баровете в Германия, както и местата за спорт и развлечение, са затворени, въведени са и нови ограничения за социалните контакти, но училищата и магазините остават отворени.

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди днес, че ограниченията, въведени, за да бъде забавено разпространението на коронавируса, вероятно ще останат в сила и през зимата заради все още високия брой новозаразени, предаде AP, съобщи БТА.

Шпан заяви по радио РББ, че големи коледни партита и другите социални събирания с по над 10-15 души са малко вероятни. „Трябва да се справим заедно и да преминем през тази зима с по-малък брой (новозаразени)“, каза той.

реклама

Германският Институт по заразните болести „Роберт Кох“ съобщи, че новите случаи на заразяване с коронавирус за последното денонощие са 21 866. Броят им е с около 1500 по-малко от регистрирания през уикенда отрицателен рекорд, но си остава висок. Германия е във втората от общо четири седмици на частична карантина, предназначена да помогне на здравната система да не колабира.

Дори и Германия да успее да намали броя на новозаразените, тя пак няма да може да се върне веднага към нормалното положение, предупреди Шпан. „Това не означава, че още от декември или януари ще можем да започнем със сватбите и коледните партита, сякаш нищо не се е случило“, каза германският здравен министър.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Доц. Чорбанов: Ваксините не са тествани върху рисковите групи

реклама Кадър видео БТВ „Паниката изключително тежко влияе на имунната система. Всички ние сме позитивни например към херпес вируса, при някои хора никога не се изявява, при други – той се изявява всяка седмица. Той избива при рязък стрес. Не трябва да се прекалява с имуностимулантите, защото може да има …

Новини
Д-р Антония Първанова: Лечението без контрол е опасно

реклама Кадър видео БТВ „Попаднах на доста случаи, при които още при първите симптоми хората получаваха рецепта с два антибиотика и кортикостероид“, коментира в „Тази сутрин“ по bTV д-р Антония Първанова, педиатър и експерт в управлението на здравеопазването. По думите ѝ понякога общопрактикуващите лекари, а и не само те, правят …

Новини
Изследване показва, че изолирането в къщи носи най-голям риск от заразяване

реклама Снимка pixabay Учените стигнали до извода, че всеки допълнителен ден вкъщи заедно със заразен човек увеличава риска от предаване на болестта с 10 %. Заболелите членове на семейството са най-честият източник на заразяване с коронавирус, публикуваха учени за изследването си в списание „Science“. Китайски експерти са направили анализ на …