Увеличението на заплатите на чиновниците с 30% ще обхване около 35% от тях

Новини
реклама

Увеличението на заплатите на чиновниците с 30% ще обхване около 35% от тях, заяви финансистът Любомир Дацов, бивш зам.-министър на финансите.

„По принцип в криза е добре да се увеличават доходите, но примерно на пенсионерите. Но това, което е ръководило правителството в този момент е към потушаване на напрежението и купуването на симпатии. Поне аз така виждам нещата“, каза още Дацов пред bTV.

Според него управлението на бюджета в момента е насочено изключително към спестовност. При нормално 8 до 10% увеличение на разходи спрямо разходите от миналата година те са се вдигнали само с 3-4%, което означава, че се задържат разходи, каза Дацов, пише actualno.com.

Бюджетът има запаси, защото икономиката се движеше нагоре през последните години. Но ние растем два пъти по-бавно отколкото Румъния и в това се състои проблемът, каза още финансистът.

Към момента няма никаква нужда от спешно преразглеждане на бюджета и негова актуализация. Ще има обаче проблем с възстановяването на икономиката, смята Дацов.

реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Симеон Сакскобурготски: За всички е ясно, че е време за промяна

реклама Снимка wikipedia ОБРЪЩЕНИЕ НА Н.В. ЦАР СИМЕОН II ПО СЛУЧАЙ 22 СЕПТЕМВРИ-ДЕН НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ: В навечерието на 22 септември, тази толкова значима дата – обявяването на Независимостта на България, с което страната става суверенен, самостоятелен и равноправен субект в международните отношения, нека осъзнаем, че това е било …

Новини
Слави Трифонов пусна ново парче – „Мутри сбогом“

реклама Снимка ФБ Трифонов представи най-новата песен, написана специално за за актуалните събития в момента в България. Ето какво написа той: Музиката е изумително изкуство, няма значение колко можеш да пееш, важното е да искаш. А когато желанието за песен се събере с желанието за свобода и справедливост, се получава …

Новини
И Рачков подобно на Мария Игнатова призна за новата си любов

реклама Снимка инстаграм Като голямо щастливо семейство Димитър Рачков и плеймейтката Анита отпразнуваха рождения ден на комика. Макар дълго време да крие отношенията си с блондинката, Рачков най-накрая направи признание. Повод за това стана 48-ият рожден ден на бургазлията. Рачков, който отскоро бълва снимки и видеа в инстаграм, показа как …