fbpx

Ути се размина за малко със смъртоносно бедствие на 17 000 км от България

БГ звезди

Снимки: Ути Бъчваров, фейсбук

Популярният български кулинар Ути Бъчваров със сигурност ще помни до края на живота си последните две седмици. В тях той се отдаде на далечно пътешествие, минало през Аржентина, Австралия и Нова Зеландия, като най-далечната точка бе на повече от 17 000 километра.

Той споделяше повечето от моментите със своите приятели и последователи в социалните мрежи. Премеждията му минаха, по думите му, през „приклещване“ на летището в Аржентина, грабеж в стаята му, невъзможност да влезе в неопрена за гмуркане в Големия бариерен риф, за да се стигне до смъртоносното природно бедствие от преди ден, с което за малко се разминава.

52-годишният Ути публикува последната си снимка от Нова Зеландия часове преди циклонът „Габриел“ да връхлети мястото, на което е, и да вземе няколко жертви. Бурите и проливните дъждове причиниха наводнения и свлачища, изолираха цели градове, спряха тока, а над 10 000 души бяха принудени да напуснат домовете си. След това страната бе разлюляна и от земетресение с магнитуд, който според различни източници е бил между 5,7 и 6,1 по скалата на Рихтер.

Готвачът призова приятелите си да не го вземат със себе си на пътешествия, определяйки се като страшен карък. „Или ще ме „приклещят“ на летището на връщането от Аржентина, или папагали ще ошушкат стаята ми в хотела в Австралия, или ще се заклещя в неопрен по време на гмуркане в Бариерния риф. Тази снимка е направена на пристанището в Оукланд броени часове преди циклонът „Габриел“ да причини проливни дъждове и бурни ветрове в началото на тази седмица. Стихията донесе наводнения и свлачища, спря тока в цяла Нова Зеландия и изолира голям брой от населените райони. Половината от 15-те хиляди яхти зад гърба ми вече ги няма, тъй като бяха отнесени от водата“, написа към снимката той.

Бъчваров уточнява, че се е прибрал след повече от 25 часа, прекарани в полети и висене по летищата. „Успях да хвана последния самолет в суматохата и да се добера до България. Дори самолетът ми беше празен, защото от страх от бури и ветрове, хората не смееха да пътуват“, уточнява Ути.

През последните две седмици той пусна различни снимки. На една от тях той си оправя багажа преди заминаване, на друга е с коала, която нарича нов приятел. Освен това на 6 февруари той честити на шеф Иван Манчев 50-ия му рожден ден като е пред операта в Сидни.

Най-забавният му кадър бе с неопрен, който не му става, като с него е трябвало да се гмурне в Големия бариерен риф.

„Дами и господа, това, което виждате на снимката, не е стар прилеп. Гмуркал съм се на много места по света, нямаше как да не се гмурна и в Големия бариерен риф. Дайвинг екипът оптимистично ми осигури най-големия неопрен, който имаха в центъра за гмуркане. Типично в мой стил, се заклещих в него. След самостоятелна борба с неопреновия костюм, професионален тим от двама души видя мъките ми и ме освободи от оковите му. Макар и без пълна екипировка, успях да се гмурна във води с температура от около 28 градуса, в които не далеч от нас плуват акули, токсични медузи и скатове. Когато се прибрах в хотелската си стая, тя беше обърната с краката нагоре и куп неща от нея липсваха“, разказва той.

външна реклама


БГ звезди
Животът на Павката от „Сървайвър“ се преобърнал, майка му каза всичко

кадри bTV: Животът на Павката от „Сървайвър“ се преобърнал, майка му разказа цялата драма Още от нощта, в която Павел отпадна от „Сървайвър“ и разкри, че само няколко месеца преди това е бил в център за лечение на зависимости, зрителите чакат да чуят цялата история. Как се е преобърнал живота …

БГ звезди
Натали Трифонова не устоя на глада в гримьорната, Злати Йочев остана без думи

кадри bTV: Натали Трифонова не устоя на глада в гримьорната, Злати Йочев остана без думи В последните години стана модерно всички да се възмущават дълбоко от цените на ранните череши по българските пазари и най-вече в столицата. Много хора се подиграват на двуцифрените цени за килограм, които превръщат любимия плод …

БГ звезди
Благо Джизъса: Потвърждавам, новината за жена ми е истина

кадри bTV: Благо Джизъса: Потвърждавам, новината за жена ми е истина Поне част от наградата от 150 000 лева за победителя в “Сървайвър” Благой Георгиев са отишли за нови зъбни протези. Джизъса демонстрира новата си усмивка в Шоуто на Николаос Цитиридис. Двамата с водещия отделиха специално внимание на новата лицева …

error: Content is protected !!