fbpx

Ути се размина за малко със смъртоносно бедствие на 17 000 км от България

БГ звезди

Снимки: Ути Бъчваров, фейсбук

Популярният български кулинар Ути Бъчваров със сигурност ще помни до края на живота си последните две седмици. В тях той се отдаде на далечно пътешествие, минало през Аржентина, Австралия и Нова Зеландия, като най-далечната точка бе на повече от 17 000 километра.

Той споделяше повечето от моментите със своите приятели и последователи в социалните мрежи. Премеждията му минаха, по думите му, през „приклещване“ на летището в Аржентина, грабеж в стаята му, невъзможност да влезе в неопрена за гмуркане в Големия бариерен риф, за да се стигне до смъртоносното природно бедствие от преди ден, с което за малко се разминава.

52-годишният Ути публикува последната си снимка от Нова Зеландия часове преди циклонът „Габриел“ да връхлети мястото, на което е, и да вземе няколко жертви. Бурите и проливните дъждове причиниха наводнения и свлачища, изолираха цели градове, спряха тока, а над 10 000 души бяха принудени да напуснат домовете си. След това страната бе разлюляна и от земетресение с магнитуд, който според различни източници е бил между 5,7 и 6,1 по скалата на Рихтер.

Готвачът призова приятелите си да не го вземат със себе си на пътешествия, определяйки се като страшен карък. „Или ще ме „приклещят“ на летището на връщането от Аржентина, или папагали ще ошушкат стаята ми в хотела в Австралия, или ще се заклещя в неопрен по време на гмуркане в Бариерния риф. Тази снимка е направена на пристанището в Оукланд броени часове преди циклонът „Габриел“ да причини проливни дъждове и бурни ветрове в началото на тази седмица. Стихията донесе наводнения и свлачища, спря тока в цяла Нова Зеландия и изолира голям брой от населените райони. Половината от 15-те хиляди яхти зад гърба ми вече ги няма, тъй като бяха отнесени от водата“, написа към снимката той.

Бъчваров уточнява, че се е прибрал след повече от 25 часа, прекарани в полети и висене по летищата. „Успях да хвана последния самолет в суматохата и да се добера до България. Дори самолетът ми беше празен, защото от страх от бури и ветрове, хората не смееха да пътуват“, уточнява Ути.

През последните две седмици той пусна различни снимки. На една от тях той си оправя багажа преди заминаване, на друга е с коала, която нарича нов приятел. Освен това на 6 февруари той честити на шеф Иван Манчев 50-ия му рожден ден като е пред операта в Сидни.

Най-забавният му кадър бе с неопрен, който не му става, като с него е трябвало да се гмурне в Големия бариерен риф.

„Дами и господа, това, което виждате на снимката, не е стар прилеп. Гмуркал съм се на много места по света, нямаше как да не се гмурна и в Големия бариерен риф. Дайвинг екипът оптимистично ми осигури най-големия неопрен, който имаха в центъра за гмуркане. Типично в мой стил, се заклещих в него. След самостоятелна борба с неопреновия костюм, професионален тим от двама души видя мъките ми и ме освободи от оковите му. Макар и без пълна екипировка, успях да се гмурна във води с температура от около 28 градуса, в които не далеч от нас плуват акули, токсични медузи и скатове. Когато се прибрах в хотелската си стая, тя беше обърната с краката нагоре и куп неща от нея липсваха“, разказва той.

БГ звезди
БТВ започва уроците си по патриотизъм с Азис и Галена

кадри bTV „Аз обичам България“ е поредното шоу, с което bTV се опитва да се пребори с преднината на Нова телевизия с рейтингите. След безспорния успех на „Кой да знае?“, телевизията пуска този нов британски формат, доста подобен по структура. Основното при него е, че любопитните въпроси са изцяло с …

БГ звезди
Първи кадри от новото шоу на Иван и Андрей, името още е тайна

кадри Инстаграм/Иван и Андрей „Фермата“ изглежда наистина ще остане в миналото. Дуетът водещи и продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов очевидно са фокусирани върху новото си предаване. По всичко личи, че те нямат търпение да се впуснат в прясното си начинание и затова публикуваха първи кадри от него в Инстаграм. …

БГ звезди
Димо Алексиев се разплака от любов пред Деси Банова-Плевнелиева

казри Нова телевизия “Най-хубавото е да обичаш и да бъдеш обичан. Не да изисваш, просто да си обичан”, това дълбоко признание направи актьорът и водещ на “Игри на волята” Димо Алексиев. По време на интервю с Деси Банова-Плевнелиева от очите му потекоха сълзи, когато разговорът стигна до дъщерите му Лора …

error: Content is protected !!