fbpx

Урсула фон дер Лайен с извънредно изявление относно ваксинацията в ЕС

Новини
външна реклама

Снимка профил туитър

Добрата новина от днес е, че постигнахме споразумение с BioNTech-Pfizer за ускоряване, още веднъж, на доставката на ваксини. 50 милиона допълнителни дози ваксини на BioNTech-Pfizer ще бъдат доставени през второто тримесечие на тази година, считано от април. Тези 50 милиона дози първоначално са били предвидени за доставка през четвъртото тримесечие на 2021 г. Сега те са налични през второто тримесечие. Това се казва в изявление на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пише Евроком.

Пандемията от COVID-19 продължава да бъде сериозна заплаха за здравето и поминъка на хората. Ние сме в надпревара с времето. Колкото по-бързо постигнем целта си 70 % от възрастните в Европейския съюз да бъдат ваксинирани, толкова по-големи са шансовете за ограничаване на вируса.

външна реклама

„Добрата новина е: Ваксинирането се ускорява в цяла Европа! Към вчерашна дата държавите членки са получили над 126 милиона дози ваксини. И съм щастлива да кажа, че днес достигнахме 100 милиона ваксинации в ЕС. Това е ключов етап, с който можем да се гордеем. Повече от една четвърт от тези 100 милиона ваксинации са с втора доза, което означава, че в момента над 27 милиона души са напълно ваксинирани.

Това е добра новина. Но както можем да видим от вчерашното съобщение на Джонсън и Джонсън, все още има много фактори, които могат да нарушат планирания график за доставка на ваксините. Поради това е важно да се действа бързо, да се предвижда и адаптира винаги, когато е възможно. Правим всичко по силите си, за да подпомогнем разпространението на ваксините в Европа, включително чрез увеличаване на доставките през следващите седмици и месеци.

 

По този начин общите дози, доставени от BioNTech-Pfizer, ще достигнат 250 милиона дози през второто тримесечие. Тези дози ще бъдат разпределени пропорционално на населението между всички държави членки. Това ще спомогне значително за разгръщането на нашите кампании за ваксинация. Искам да благодаря на BioNTech-Pfizer. Те се доказаха като надежден партньор. Те изпълниха ангажиментите си и отговарят на нашите нужди. Това носи пряка полза за гражданите на ЕС.

Нека също да се фокусираме и в средносрочен план. За да се подготвим за бъдещето, ние извличаме поуки от първия етап на нашия отговор на пандемията. Ясно е, че за решителна победа над вируса, ще трябва да сме подготвени за следното: в определен момент може да се нуждаем от допълнителна ваксина, за да подсилим и удължим имунитета; и ако се появят варианти, които не се повлияват, ще трябва да разработим ваксини, които са адаптирани към новите варианти; и ще се нуждаем от тях на ранен етап и в достатъчни количества. Като се има предвид това, трябва да се съсредоточим върху технологии, които са доказали качествата си. Ваксините иРНК са ясен пример.

Въз основа на всичко това започваме преговори с BioNTech-Pfizer за трети договор. В този договор ще се предвижда доставката на 1,8 милиарда дози ваксини за периода 2021—2023 г. Това ще означава, че не само производството на ваксини, но и всички основни компоненти ще се намират в ЕС.

Преговорите, които започваме днес – и се надяваме да приключат много бързо – са още една важна стъпка от отговора на Европа на пандемията. Могат да последват и други договори с други дружества. Ние сме заедно в това. И заедно ще спечелим тази борба с пандемията“, се посочва още в изявлението от администрацията.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
Остри сблъсъци между депутатите на тема съдбата на пенсионерите

външна реклама кадри: Нардно събрание, Pixabay Арена на пореден скандал на тема пенсии стана парламентът. Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2017 година, да се преизчислят от 1 юли 2021 г., като индивидуалният коефициент се умножи по средномесечния осигурителен доход за страната на 2018 г. Това предлагат от БСП за България …

Новини
След запазването на субсидиите, Трифонов обяви: Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа

външна реклама снимка: Фейсбук/ Слави Т. Трифонов „Толкова е ясно – хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват – не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, …

Новини
Търговският регистър отказа да впише обратно Боби Михайлов като шеф на БФС

външна реклама кадър: Канал 3, архив Борислав Михайлов получи отказ за бъде вписан обратно като президент на БФС. Решението на Търговския регистър, предаде Novinite.bg На 29 април бяха подадени документите от последния Изпълком на който Михайлов върна оставката си. Сега обаче няма как да поеме отново поста. външна реклама Рекламирай …