fbpx

Учителката Лили Стоянова: Няма да се върна в класната стая

Новини
външна реклама

Снимка профил ФБ

„Британският щам на коронавируса се разпространява и у нас, а проучвания показват, че училищата са най-големите двигатели на пандемията и според мен средата там не е безопасна“. Това заяви учителката по информатика във варненско училище Лилия Стоянова от фейсбук групата „Учители за безопасно образование“, и обясни, че е имунизирана вече с първата доза ваксина.

„Няма да се върна в класната стая, въпреки че преподавам на 8-и и 12-и клас. Подала съм молба за платен отпуск“.

външна реклама

„Британският щам на коронавируса се разпространява и у нас, а проучвания показват, че училищата са най-големите двигатели на пандемията и според мен средата там не е безопасна“, мотивира решението си тя и обясни, че е имунизирана вече с първата доза ваксина.

Според нея най-подходящо е електронното обучение в момента, тъй като не са били осигурени въздуховоди и вентилационни системи в класните стаи и прегради за учителите, пише Варна 24.

Стоянова беше категорична, че учениците трябва да бъдат тествани за Covid-19.

В предаването „Нещо повече“ Цветан Цветански от Центъра за образователни практики коментира, че всеки има своите основания за позицията, която заема в дилемата „за“ и „против“ присъственото обучение. От една страна – учителите имат право да се притесняват за здравето си, от друга – родителите да се притесняват от прекалено дългото десоциализиране на неговото дете:

„Въпросът е кой къде поставя приоритетите си. Сигурен съм, че съвременните технологии трябва да дадат възможност за адекватен избор и на едната, и на другата страна. Подобни решения има – хибридното обучение е вариант“.

Лилия Стоянова и Цветан Цветански бяха на едно мнение за предстоящите матури, като изразиха очакване да бъде преосмислено външното оценяване за учениците от 4-ти, но за 12-и клас не би трябвало да има проблем да бъдат проведени зрелостните изпити.

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Росенец“ вече официално е плаж

външна реклама Снимка ФБ След като Министерството на туризма констатира през миналата година, че пясъчната ивица в „Росенец“, в непосредствена близост до т. нар. летни сараи, е плаж, Агенцията по кадастър извърши замервания и изготви специализирана карта за морски плаж. Плажът в „Росенец“, за който имаше масов протест през миналото …

Новини
ДПС няма да подкрепи кабинет на партиите, загубили изборите

външна реклама Кадър видео Нова ТВ ДПС имахме възможност още вечерта след изборите да изразим нашата оценка за изборите. Ние разчитаме вота на българите като ясно изразена воля за промяна. Да спрем омразата, разделението, арогантността в политиката. Да възстановим политическата нормалност, демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността. …

Новини
Отиде си проф. д-р Мими Стойчева

външна реклама Тъжната вест съобщават от академичната общност в Бургас, която изгуби голямо име в сферата на медицината – проф. д-р Мими Стойчева. Тя беше ръководител на Медицинския колеж към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. По повод нейната кончина, кметът Димитър Николов изразява своите съболезнования към близките, колегите и приятелите …