fbpx

Учител шокира Ники Кънчев в „Стани богат“ с признание за бабата на жена му

Блиц Новини

Кадри: БТВ

Учител по история и философия в столично училище се устреми към стоте бона в „Стани богат“.

След като седна в стола на богаството, Найден Върбанов не се поколеба да разкрие защо е решил да опита късмета си.

„През лятото с бабата на съпругата ми гледахме предаването, и тя ми каза: Що не отидеш, поне 20 000 лева ще изкараш. Това е и целта ми“, призна Найден.

Последният започна уверено и мина леко през първите пет въпроса, а за 1000 лева бе попитан от Ники Кънчев: „Кой от химичните елементи първо е открит на Слънцето, а след това на Земята – при анализ на лава от Везувий“? – Водород, Кислород, Злато и Хелий.

Участникът вярно маркира четвъртата опция и в понеделник ще може да увеличи печалбата си, като на негово разположение ще са три жокера. Единият от тях е жена му Мирослава.

Преди него Михаил Геновски започна участието си в телевизионната игра по бТВ с думите, че до момента в телевизионната игра не е участвал човек като него.

„Просто заради мустака го казах, тъй като не съм виждал човек с мустак в „Стани богат“, уточни обаче Мишо и се съгласи с водещия, че ако спечели 100 хиляди лева, ще си обръсне мустака.

Въпросът към него за 1000 лева бе: „Коя личност е известна с прозвището Кайзер Франц“? – Франц Кафка, Франц Бекенбауер, Франц Лехар и Франц Шуберт.

Тук Геновски каза, че ще рискува и позна, че става въпрос за футболната легенда Бекенбауер.

Последва седмия въпрос: „Мемориал, включващ скулптори на какви части на облеклото, се намира на брега на Дунав при Будапеща“ – Обувки, Шапки, Папийонки и Рокли.

Мишо извика от публиката на помощ любимата си Кристина и тя му помогна с първата възможност.

При въпроса за 2000 лева участникът използва и втория си жокер: „Кое събитие от 29 май 1919 г. е първото доказателство за Теорията на относителността на Алберт Айнщайн“ – Падане на комета, Ядрен опит, Слънчево затъмнение и Магнитна буря.

Михаил поиска „50:50“ и след като компютърът остави третата и четвъртата опция, вярно маркира Слънчево затъмнение.

Впоследствие той заключи сумата от 3000 лева, а за нея бе попитан: „В памет на коя личност на 21 юли 1937 г. радиостанциите по света спират предаванията си за 2 минути?“ – Томас Едисон, Гулиелмо Маркони, Крал Едуард VII, Теодор Рузвелт.

Мишо се обади на приятел, но Михаил Дъчев не му бе полезен. Тогава работещият в сферата на финансовите технологии мъж посочи Крал Едуард VII, но верният отговор беше Маркони, и така той си тръгна с 500 лева.

Блиц Новини
Цените на имотите растат, но не и качеството

Кадри БТВ Вече няколко години се забелязва бум на цените на имотите в повечето градове, най-вече София и Варна, а след тях са Бургас и Пловдив. Това, което младите предприемачи имат сега като бонус е онлайн присъствието. Социалните мрежи са евтин маркетинг, който може да се използва. Това и непрекъснатите …

Блиц Новини
Момче предложи брак на любимата си с помощта на Миро

Кадри видео ФБ Миро (Official) Млади влюбени си казаха „да“ на концерта на Миро на Античния театър в Пловдив. Романтичният Калоян е избрал точно този момент, за да зададе най-важния въпрос на приятелката си, а именно „Ще се омъжиш ли за мен?“. По време на изпълнението на песен „Гълъбо“ Миро …

Блиц Новини
Предупреждение за опасна жега днес

Кадри Нова ТВ За необичайно горещо време предупредиха синоптиците за днес. Те посъветваха да се избягва стоенето на слънце особено в следобедните часове, когато то е най-силно. Жълт код за опасни горещини в 14 области на страната издаде Националният институт по метеорология и хидрология за сряда. Той е в сила …

error: Content is protected !!