fbpx

Учени: Ако се събудите през нощта, не ходете до тоалетната и не гледайте часовника

Новини
външна реклама

илюстрация Pixabay

Със сигурност поне веднъж в живота ви сте се събудили посред нощ и не сте знаели как да заспите. Но всъщност заспиването е много просто. Най-важното е да не смущавате съня си с ненужни движения и навици. Те могат да бъдат нещо обичайно, но в същото време незабавно прогонват съня ви, а вие просто не можете да заспите до сутринта, пише zdrave.to.

Но на сутринта, когато дойде време да се събудите и да се приготвите за работа, ще искате да поспите още и ще разваляте целия си ден. Опитни специалисти, които са изучавали съня, успяха да открият най-често срещаните човешки грешки, които не ни позволяват да заспим през нощта, ако сте се събудили. Благодарение на този подход можете да разберете основните принципи на съня и да разберете какво точно не трябва да се прави, за да може нормално да заспите отново.

външна реклама

Не ходете до тоалетната
Доста хора, които се събуждат през нощта, отиват до тоалетната просто по навик. Това е развита система, в която дори и да не искате наистина, все пак ставате и отивате. В този момент разбира се тревожите вестибуларния си апарат и винаги включвате лампата в тоалетната. Съответно тялото се събужда и сънят напълно изчезва, защото смята, че вече е утро, защото човек извършва всички тези обичайни действия сутрин, а ярката светлина от електрическата крушка дава яснота, че вече е утро.

Разбира се, ако наистина искате да използвате тоалетната, не е нужно да търпите до сутринта. Можете спокойно да станете и да отидете до тоалетната, но просто не включвайте светлината. В този случай можете нормално да се върнете в леглото и да заспите.

Не гледайте часовника
Всичко вече е тук само на подсъзнателно ниво на човешката психология. Представете си ситуация, в която трябва да се събудите, да речем в 7 сутринта и сте се събудили, но в пет и половина. От една страна, час и половина да спим би било просто великолепно. Но от друга страна, човек започва да мисли, че докато заспи, ще мине много време, така че няма смисъл дори да се опитва. Можете спокойно да станете и да се задействате.

Но ако човек не знае колко е часът, той няма да претовари главата си с излишни мисли, а просто ще затвори очи и ще заспи сладко, макар и само за час и половина. Но понякога дори няколко допълнителни минути могат да помогнат за да възстановите силите си и да направите деня си по-продуктивен.

Друг момент е, че ярката светлина от екрана на телефона дава остър сигнал на мозъка, че вече е сутрин, зазоряване, което означава, че е време да станете. Съответно човек, който дори ще се опита да заспи, просто няма да може да го направи, защото мозъкът вече ще бъде развълнуван и сърдечната честота ще бъде увеличена.

Не мислете за предстоящи въпроси
Ако сте се събудили в навечерието на важно събитие, тогава в никакъв случай не трябва да изучавате в главата си какво точно, кога и как ще направите. Работата е там, че ще бъде почти невъзможно да се прекъсне тази верига. В резултат на това ще започнете да обмисляте всичко до най-малкия детайл, както и да симулирате ненужни и понякога глупави ситуации.

В резултат на това просто започвате да зареждате мозъка си с безсмислени команди и това няма да ви позволи да заспите. Просто трябва да се отпуснете и да помислите за нещо хубаво. Това е единственият начин да се успокоите напълно, да намалите сърдечната честота и да спите нормално до сутринта.

Разбира се, тялото на всеки човек е различно, но все пак тези практически съвети наистина действат, защото учените проведоха своите изследвания върху стотици хора и всички резултати бяха положителни

Рекламирай изгодно във Vihrogon.bg

900 хиляди души посещават средно на месец Vihrogon.bg. Предлагаме много изгодно изскачащ рекламен банер на всяка отворена страница на Цена на ден 40 лева на 50 % ротация или 80 лева за 100 %. Рекламна публикация при нас струва 40 лева. Цените са без ДДС. За контакт vihrogon2018@gmail.com

външна реклама
loading...
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Новини
„Изправи се! Мутри вън!“ иска комисия за полицейското насилие на протестите лятото

външна реклама Кадър идео БНТ „Изправи се! Мутри вън!“ от тази сряда започват събиране на подписи за създаване на парламентарна комисия „за разследване на полицейско насилие“ по време на летните протести през 2020 г., съобщи адвокат Николай Хаджигенов на пресконференция на формацията в кулоарите на парламента, пише Евроком. По време …

Новини
Откриха мъртъв 37-годишен мъж в дома му в Бургас

външна реклама Чуха се ужасяващи писъци, после разбрахме, че жената е намерила сина си мъртъв, разказват съседите. 37-годишен мъж е открит мъртъв в дома си в жк „Славейков“. Трупът на младия бургазлия е намерен от майка му късно снощи, научи Флагман.бг. „Чуха се ужасяващи писъци, после разбрахме, че жената е …

Новини
Почивните дни по Великден и през Май

външна реклама Пиксабей По повод Великден почиваме 4 дни (от петък до понеделник) от 30 април до 3 май включително. Празникът бележи края на Великденските пости, които започват от понеделника след Сирни Заговезни. Ето и кога са другите почивни дни през 2021 година. външна реклама Тъй като съботата преди Великден …